My Way, Giorgio Armani, primele impresii

My Way de la Giorgio Armani este cea mai recenta lansare a casei Armani, fiind un parfum lansat in 2020. A fost un parfum asteptat pentru ca reprezinta un nou pillar din parfumeria Armani. Parfum pillar inseamna un parfum cu identitate propie, adica nu e un flanker. Exemplu alt pilar de la Armani este Si care are o cohorta de flankere Si Intense, Si Passione, Si in Fiore si mai stiu eu cate altele. Daca e sa ne luam dupa trendurile din industria de parfumerie, la anul sigur vom aveam un My Way Intense sau My Way in Passione, fac pur si simplu ipoteze.

Parfumul are si o tenta spre zona de ecologie, de respect fata de resurse, ca atare are si un flacon de reumplere ca sa nu recumperi sticla. Ingredientele parfumului sunt obținute într-un mod responsabil social și ecologic. Ca sa traduc un pic mesajul acesta, inseamna ca parfumierul a folosit anumite ingrediente ce provin de la plante de pe terenuri cu mai putine pesticide sau sunt sustinuti micii producatori traditionali, mai exact cultivatorii de iasomie sau de alte plante din zona nu tocmai favorizate.  Gestul este frumos, de urmat si de aprofundat.

My way, note florale

Notele pe care le comunica oficial Armani il incadreaza pe My Way in grupa floralelor. Tuberoza ramane in continuare o aroma dorita si aveti o tuberoza foarte florala si vesela, nu insinuanta si  senzuala, nu. Cel putin eu nu o simt precum tuberoza din parfumurile lui Miguel Matos sau din parfumeria de nisa cum ar fi Carnal Flower din colectia Frederic Malle.

Apoi e ceva vanilie, note de mosc si un amestec de arome de flori albe vesele si usor articiale. Mie imi suna a floricica-prajiturica, un parfum vesel, ca un buchet de flori de primavara ce acompaniaza o cutie de macarons. Ma simt un fel de Emily a Paris. Dar nu e taman personalitatea mea. Daca as fi mirosit acest parfum la 18-22 de ani, cred ca as fi fost foarte amorezata si as fi renuntat vreo 3 luni la carti ca sa mi-l iau.

Parfumul se comunica a fi pentru femeia ce doreste sa exploreze, ca atare mi-a placut la boutique Armani ca la orice sticla cumparata de la 50 ml in sus primeai un fel de pouch paralepipedic ce imbraca perfect sticla, gata de luat in valiza si pornit la drum. Comunicarea e frumoasa, sticla e carismatica si recunosc ca as fi cumparat parfumul doar pentru sticla.

Sticla te duce cu gandul instant la colectia Armani Prive, seria de nisa a casei Armani, adica acea sticla cilindrica ce are capacul precum o piatra pe care sta un inel. Sticla e fotogenica.

Cheries, este un parfum mainstream, pentru toti, sa placa fetelor ce intra vesele intr-o parfumerie si ce vor sa aiba un parfum foarte instagramabil.

Nu regasesc in acest parfum acea eleganta din vechia serie Si. Iar acum mi-am amintit de Sensi, un parfum de la Armani pe care l-am cumparat cand aveam vreo 25 ani, cred, pe care l-am purtat mult si apoi l-am cedat unei prietene. Acum l-am readus in colectia mea printr-un schimb, ca nu se mai gaseste pe piata. Ei, Sensi ala avea ideea de piele parfumata, de ceva usor carnal, foarte usor fara a fi vulgar, ca o matase, in fine. Uite nu stiu de ce nu au folosit ceva din inspiratia acestui parfum. Prea frumos parfum, un parfum sexy elegant dedicat unei femei tinere si care chiar e gata sa se arunce in aventura.

De unde cumparam My Way

My Way vine in format de 30, 50 si 90 ml. Are in serie si un flacon cu rezerva de 150 de ml din care iti poti alimenta sticla cumparata deja. S-a facut asta ca sa nu se produca foarte multe din acele capace de plastic si sa fie apoi aruncate in ambient.

Pretul porneste de pe la 330 de lei pentru 30 ml si ajunge la 650 pentru flaconul mare rezerva. Il gasiti in toate parfumeriile offline si online, se face multa campanie de sampling. Probabil daca ati trecut printr-un Marionnaud sau Douglas si ati cumparat ceva, vanzatoarea v-a pus in sacosica o mostra de My Way. Mi l-as cumpara doar pentru sticla si pentru a-l avea referinta de comparatie pe viitor, pentru ca e un pillar si sigur va produce flankere si tendinte.

Pentru o experienta superba la cumparaturi, te invit sa mergi in boutique Armani din Mall Baneasa, ca sa ai ocazia sa vezi si colectia de Armani Prive si sa fii intr-o atmosfera completa Armani.

Persistenta este medie spre slaba pentru mine si amprenta pe piele ramane o tuberoza usor moscata. Treptat se duce spre un miros de gel de dus floral. Dupa 2 ore nu prea mai miroase mare lucru.

Parfumul este o alegere atat de personala incat pana nu il incerci, nu poti emite pareri. Da, e simpatic sa citesti ce zic influencerii, dar cumpara un parfum daca tu te simti bine cu el.