Parfum d’ete, Guerlain

Incep cu o poezie care nu este a mea, insa care imi revine in minte in fiecare vara:

 

“J’ai embrassé l’aube d’été.
Rien ne bougeait encore au front des palais. L’eau était morte. Les camps d’ombres ne quittaient pas la route
du bois. J’ai marché, réveillant les haleines vives et tièdes, et les pierreries regardèrent, et les ailes
se levèrent sans bruit.”
Este vorba de poezia Aube a lui Rimbaud si exprima atat de bine atmosfera verii, aromele care se intrepatrund, unele mai placute, altele poate mai putin, arome vegetale, arome acvatice, totul cu o transformare fara sfarsit.

 

Pentru ca este vorba de parfumuri de vara in acest articol, o sa va propun o trilogie Guerlain. Anul acesta am mai adaugat la colectia Guerlain si La Petite Robe Noire Eau Fraiche, un parfum proaspat si energizant. La Petite Robe Noire clasica sau Couture nu m-au tentat atat de mult cum a fost varianta Eau Fraiche. Despre La Petite Robe Noire, Eau Fraiche am mai scris, l-am tot testat pana cand m-am convins ca trebuie sa fie al meu.

Despre Shalimar am mai scris, este primul parfum oriental creat in 1925 de Jacques Guerlain, un imn adus iubirii si senzualitatii. Eau de Shalimar este varianta usoara a acestui parfum si mi se potriveste perfect…. cand ma dau cu Shalimar simt ca parfumul poate deveni greu mai ales cand afara sunt peste 30 de grade Celsius, dar cu Eau de Shalimar notele de citrice ajuta ca aroma de vanilie sa fie mai usoara si diafana.

Un parfum usor de vara pe care il ador este Aqua Allegoria, Tiare Mimosa Seria Aqua Allegoria este o colectie pentru pasionatele de arome vegetale si fructate, in combinatii suprinzatoare si pe care le placi de la prima adulmecare.Am acest parfum chiar din 2009 cand a fost lansat, inca mai am ceva din el, a fost consumat in exces in 2010, insa a intrat apoi putin la sertarul meu intunecat unde tin colectia de parfumuri, pentru ca deja simteam ca totul in jurul meu mirosea doar a acest parfum. In vara aceasta voi reveni putin si la el, este un parfum echilibrat si da o stare de zen. Floarea de Tiare este un simbol al exotismului, dar piperul roz ii da acestui parfum o intensitate foarte placuta.

Vi le recomand cu drag, Mimosa Tiare nu prea am mai vazut in parfumeriile noastre, insa Eau de Shalimar si La Petite Robe Noire Eau Fraiche va asteapta in Marionnaud, Sephora, Douglas sau Kendra, asa ca aveti ocazia sa le cunoasteti.

Preturi orientative, pot varia in functie de parfumerie:

Guerlain La Petite Robe Noire, Eau Fraiche, EDT, 100 ml, 450 lei
Guerlain, Aqua Allegoria, EDT 75 ml, 240 lei
Guerlain, Eau de Shalimar, EDT, 50 de ml, 330 lei