cof

Demachiere, secrete si mituri

As fi vrut ca acest articol despre demachiere sa fie un fel de decalog al demachierii. Cred ca voi atinge si partea de reguli de baza, insa as vrea sa va spun si cateva mici secrete care vor face ca demachierea sa devina placuta si eficienta.Curatarea pielii este primul pas spre un ten echilibrat si sanatos.

Demachiere nu inseamna disconfort

Nu o data am auzit ca tot ce tine de demachiere duce spre un pic de disconfort. Imi spunea o cititoare ca, dupa demachiere, tenul ii ramane mai rosu, usor iritat si ca tot ii mai ramane rimel pe gene. Asta inseamna clar ca trebuie sa iti adaptezi produsele de demachiere. Daca ai pielea sensibila in jurul ochilor, evident trebuie sa cauti un demachiant bifazic dedicat lor, fara alcool si fara parfum. As evita solutiile micelare de tip drugstore, as merge mai degraba catre marci dermatocosmetice precum Uriage sau Bioderma.
O sa va spun asa, sa luati in calcul semnele date de ten si sa nu le ignorati. Putina inrosire care se calmeaza in cateva secunde nu ar trebui sa ridice probleme, dar daca tenul ramane sensibilizat si cu discoloratii diverse la minute bune dupa demachierea cu un anumit tip de produs, inseamna ca nu este potrivit.

cof
cof

 

Apa micelara, gel de curatare sau lapte demachiant?

Cand vine vorba de demachiere, vad deja o moda instalata in a folosi zilnic si pentru orice tip de demachiere clasica apa micelara. Apa micelara este un super produs si inventatorii ei, cei de la laboratoarele Naos Bioderma au fost geniali. Dar, pentru ca este un dar, solutia micelara este o solutie printre altele. Este produsul favorit al makeup artistilor si este firesc. Treaba lor este sa optimizeze demachierea. Pentru o demachiere zi de zi, as adauga si alte produse. Pastreaza pe raftul de la baie si apa micelara, dar e bine sa ai si un demachiant cremos, precum si un gel de curatare. Produsele de curatare este bine sa fie alternate in functie de nevoi si de starea tenului. Dimineata, cu un gel de curatare lejer, poti curata rapid tenul inainte de aplicarea produselor de hidratare. Seara, dupa ce intreaga zi ai purtat fond de ten, pudra si alte produse, este bine sa folosesti un lapte demachiant care sa preia bine si resturile de make-up, plus alte lucruri numite impuritati ( sebum si transpiratie in care s-au amestecat praf, diverse reziduuri ramase in aer din cauza poluarii, celule epiteliale desprinse de pe ten etc.). Poti sa folosesti uneori si micelara. As spune ca laptele demachiant reprezinta cel mai bine ceea ce este secretia pielii, un mix de grasimi si apa intr-o emulsie. Micelara este fapt o solutie un pic degresanta, unde acele particule de tip micela se “lipesc” de grasimile de pe ten si le inlatura. Un lapte demachiant mixeaza tot ce e pe ten si nu preia in exces si acel strat firesc de sebum, acel film lipidic, extrem de necesar tenului si sanatatii noastre. O apa micelara de calitate nu ar trebui sa iti lase senzatia ca tenul este deshidratat brusc.
Pentru zona ochilor, un demachiant dedicat acestei ar fi minunat si v-ar scapa de multe probleme nedorite. Demachiantul pentru ochi este minunat si pentru buze, o alta zona de de multe ori este cam ignorata in rutina de demachiere. Poate ca ar trebui sa stiti ca pe buze ajung cele mai multe bacterii si impuritati, ca atare demachiere buzelor se face cu atentie si cu produse adaptate.
O data la 2-3 saptamani as recomanda si o exfoliere blanda. Eu le prefer pe cele cu granulatie fina, deci cu actiune de exfoliere mecanica, nu chimica. Insa depinde cu ce va intelegeti. M-am obisnuit cu exfoliantul de tip crema de la Clarins pe care il aplic dupa ce am terminat demachierea, inainte de a aplica un ser facial intens hidratant.
Asadar, pe etajera de la baie sa aveti mereu produse diverse si adaptate nevoilor tenului vostru. Asta inseamna ca trebuie sa va cunoasteti tenul si aici promit sa revin curand cu alt articol.
Cu orice produs ati curata tenul, la final clatirea cu apa este obligatorie.

Cateva recomandari despre cum curatam tenul

As spune ca in demachiere este important sa lasi produsul sa isi faca treaba si nu il grabesti prin frecare. Cu cat te vei agita mai mult cu discheta demachianta, cu atat nu vei face decat sa stresezi pielea. Aplica laptele demachiant si cu miscari circulare usoare, doar disperseaza-l pe ten, nu apasa cu degetele, el va prelua usurel machiaj si impuritati intr-o emulsie ce apoi se indeparteaza de pe ten cu o discheta demachianta usor umezita.
Discheta cu demachiant de ochi las-o sa se odihneasca minim 30 de secunde pe pleoapa si apoi trage usor in jos si in sensul opus ridurilor. Adica nu trage de ochi dinspre coltul interior spre exterior, vei grabi mecanic accentuarea unor riduri.
Imi spunea cineva ca demachierea e prea complicata. As zice asa, repeta timp de o saptamana o demachiere asa cum scrie la carte si dupa ce vei vedea rezultate, vei intelege ca cele 10 minute seara si cele 5 minute dimineata inseamna un capital de ani frumosi castigati pentru ten.

Tu ce produse de demachiere alegi? Ce produse de demachiere preferi?

Si ca sa poti avea de unde alege, iti sugerez sa intri pe magazinul online Aoro by Notino de unde poti cumpara demachiante de toate tipurile si la preturi avantajoase. Daca ai ocazia sa ajungi si in Mall Promendada, poti vizita si magazinul fizic Aoro by Notino, eu abia astept sa il vad.

Clubul BeautyBarometer

A fi frumoasă nu ține doar de cosmetice, intră în Clubul BeautyBarometer ca să afli mai mult decât simple știri de beauty.

*Prin abonare confirmi că ai peste 16 ani și ai citit termenii și condițiile