Pentru ca septembrie este deja instalat de cateva zile, putem face afirmatia melancolica ,,A venit toamna… ” si sa ne agatam de amintiri. Daca in anii trecuti, vara insuma multe drumuri si dadea astfel multe scenarii de amintiri, acum lucrurile sunt putin altfel. Cei mai curajosi au mai calatorit si acum, nimic de zis. Insa ezitarea a existat si exista in continuare. Oarecum ne-am obisnuit. Si cu purtarea mastii si cu mirosul de dezinfectant.
Cum a inceput toamna pentru mine
Am inceput toaman cu un detox online. Mai exact 6 zile de pauza de Internet, 6 zile in care calculatorul meu a stat inchis. Fireste ca am avut Internet pe telefon, insa l-am folosit pentru chestii utilitare, gen raspuns la vreun mesaj pe WhatsApp si facut plati necesare pe Internet Banking. Doar pentru paginile de Social Media ale clientilor mei am avut cateva interventii scurte de pe telefon la mesaje urgente, in rest, pauza. Pe langa odihna resimtita la nivelul ochilor, precum si a zonei cervicale, am avut ca un fel de revitalizare a tot ce inseamna perceptii si planuri. Aveam in minte mai multe idei, de altfel am si scris de mana tot ce mi-a mai trecut prin cap. Mi-a placut sa scriu de mana si abia asteptam sa am un motiv sa mai scriu ceva. Am citit mult mai mult decat citesc in zilele obisnuite.
In rest, am fost destul de domestica si de casnica. Ca sa va amuzati putin, ma gandeam cum ar fi sa nu muncesc si doar sa ma ocup de casa, sa fiu un fel de casnica cu singura grija sa am casa maturata si oala de ciorba pe foc. Nu o spun cu ironie deloc, e de fapt o treaba foarte buna, pentru ca in felul acesta poti sa fii acolo pentru familie, in special pentru copii, si poti sa fii si mai detasata si relaxata. Practic acum niste multe zeci de ani, chiar acum 100 de ani, femeile asa erau educate. Mergeau la pension sau la scolile de fete sa invete putina carte, dar mai ales maniere si cum sa aiba grija de o gospodarie. Nu isi bateau capul cu prea multa matematica sau economie, insa invatau cum se pune masa, cum se calca corect camasile si ce ii dau copilului sa manance cand e racit. Nu e treaba mea sa judec daca era bine sau rau, insa era o forma de a proteja ideea de copil in special. Acum vad multi copii singuri acasa pentru ca si mama lucreaza, ajunge tarziu si nu e tocmai cel mai bun lucru. In fine, am experimentat putin ideea de casnica si nu a fost rau. Dar nu as rezista prea mult in aceasta ipostaza, recunosc.
Mai putin calculator, mai putine riduri
Pentru ca am avut vreme si sa ma zgaiesc mai mult in oglinda, am remarcat ca stand mai putin la calculator ridurile mele de expresie s-au mai atenuat. Asa am realizat eu, cu o inteligenta de musculita vesela, ca as putea sa combin pauzele mai dese cu rutina mea de ingrijire si sa am rezultate cumulate mai bune. Acum fara gluma, zilele acestea am urmarit si niste clipuri – pe televizor, in timp ce mai faceam si alte lucruri – si am vazut cum dermatologii arata cu degetul amenintator spre ecranele de computer unde stam expusi toata ziua. Pe langa lumina albastra, problema vine si din postura noastra la calculator, faptul ca ne mai incruntam, avem anumite ticuri si pozitii ce ne cresc nivelul de stres pentru piele. Asa ca, dupa 6 zile fara calculator, am admirat si cat de bine se mentine hidratarea in ten.
Intre timp, insa m-am pricopsit cu o alergie, se pare ca de la ambrozie, voi merge la medic sa vedem ce ma face ca dimineata sa stranut si sa am ochii iritati.
Concluzie: vreau sa ma tin de treaba asta si macar o data la 3 luni sa fac o pauza de minim 5 zile de calculator si as incerca odata chiar o pauza totala, inclusiv de minimum de internet de pe telefon.
In incheiere, ca tot e de sezon, am vazut ca am fost din nou nominalizata la Digital Divas, tot la categoria Most Active Beauty Blogger. Ca si anul trecut, nu eu m-am inscris, dar apreciez mult gestul celor care m-au inscris acolo, nu stiu cine sunt, dar m-as bucura sa stiu. Asa ca, daca va face placere si considerati ca merit, ma puteti vota aici, cred ca o sa va ceara o adresa de email de pe care sa validati dupa ce votati pentru ca votul sa se valideze. Suna a campanie electorala, dar cam asta inseamna un proces de votare.
Lasă un comentariu