Back to Black by Kilian, perfume review

Back to Black by Kilian este un parfum recent intrat in colectia mea. Parfumurile Kilian ma atrag de ceva vreme, ma contrariaza si dupa ce am mirosit cateva, am zis ca e momentul ca o aroma intensa si invaluitoare by Kilian sa poposeasca mai des in jurul meu.

Back to Black face parte din seria de parfumuri l’Oeuvre Noire, fiind al 8-lea parfum din aceasta colectie si este creat de Calice Becker, o artista a parfumeriei contemporane.

Mirosul imbina mierea,vanilia si tamaia, intr-o combinatie ce duce catre multe comparatii indraznete. Sunt si ceva note de tabac, liban, cardamon, cedru, note lemnoase, dar oarecum indulcite de notele de miere. Este un parfum unisex si afrodisiac, fara a fi vulgar si care sa te faca sa il eviti sa il porti. M-am temut putin ca ar fi prea intens, prea “toxic”, insa are o dezvoltare lenta si sigura. Siajul este de lunga durata, ramane pe piele imprimat ore in sir, insa, ma repet, nu este deranjant. Nu este un parfum afrodisiac ca acel tip de parfumuri pe baza de mosc si care l-ar face sa devina insuportabil. Il vad ca pe un afrodisiac delicios, pe care il cauti sa il respiri, pe care il descoperi cu placere pe pielea celui drag.

Este un parfum ce il pot purta ziua, daca vreau ca seara sa il intensific, pulverizez din nou pe incheieturi si dupa ureche, atat cat sa se impregneze si parul.

Parfumul vine intr-o cutie superba in care va recomand sa il pastrati. Imi place mult ca majoritatea parfumurilor by Kilian au aceasta cutie care iti permite si o pastrare adecvata, parfumul este  ferit astfel in special de lumina din cauza careia de multe ori i se schimba culoarea.

Brandul by Kilian este prezent in parfumeria Madison si acolo puteti face si refill la parfumurile by Killian. Este un lucru foarte misto si practic, pentru ca e si pacat sa arunci o sticluta de parfum. Totodata, in acel fel este si o grija in plus fata de mediu.

Parfumul Back to Black by Kilian vine in format de ED, 50ml, si pretul este de aproximativ 220 de euro/ 1200 de lei.

Va invit sa mai incercati Liaisons Dangereuses si Love, alte parfumuri By Killian create de Calice Becker. Totodata va recomand sa cumparati parfumuri By Kilian doar de la magazine avizate in acest sens, in Romania doar Madison Perfumery le distribuie oficial, si sa evitati testerele care se vand pe diverse pagini deFacebook, nu sunt originale, iar pentru a reda intensitatea si complexitatea aromelor contin diverse substante periculoase. Din pacate, mirajul parfumeriei de nisa este preluat si in sens negativ.