Beauty Readings, ce mai apuc sa citesc

Beauty readings, adica lecturile din zona de beauty, despre asta vreau sa va povestesc in acest articol si sa va las cateva ganduri. Recunosc ca reusesc din ce in ce mai putin sa citesc bloguri de beauty si ca am ajuns sa caut foarte mult blogurile unde simt ca exista o voce umana acolo in spate. O sa radeti, dar, desi caut sa vad in special ce se scrie pe zona de high end, ajung sa parcurg bloguri care nu sunt asa de stilizate, atat de “glossy style”. Imi apar uneori in cautari bloguri din Ungaria sau din tari din fostul bloc sovietic. Nu sunt bloguri fancy, uneori nici pozele nu sunt prea reusite, dar cu Google Translate gasesc continut pe care sa il inteleg, identific informatie spusa pe o tonalitate normala, fara dantelarie, se vede ca fetele care scriu chiar folosesc produsele despre care si scriu.

Am anumite bloguri pe care intru mai des, gen Kleo beaute, Cosmeticopedia al Georgiei care scrie si in romana si in engleza ( ii vedeti blogul in blogrol-ul meu), cand am o nelamurire legata de machiaj tot pe blogul lui Goss intru sau pe canalul lui de Youtube, legat de shopping intotdeauna ma uit ce zice Camelia de la Coltul Cameliei, in fine, ce am in blogrol citesc regulat. Apoi tot ce gasesc in cautari nu urmaresc apoi in mod deosebit, evit bloggeritele foarte faimoase gen Temptalia, pentru ca acolo e prea mult comercial, iar eu ca si cititoare nu caut asta. In ultima vreme am tot gasit si bloguri din Italia foarte interesante. Bineinteles, imi place in continuare Jane de la BBB, pe care o urmaresc si Live pe Facebook de cate ori apuc, cred ca este sigura bloggerita internationala care pune niste puncte pe I si vorbeste deschis despre subiectele din culisele lumii de beauty.

Mi-e un pic dor de blogosfera de acum cativa ani ca stil de comunicare mai copilaresc poate uneori, dar autentic. Normal ca timpul trece si fiecare isi imbunatateste aspectul blogului, felul in care face pozele, stilul de scris, insa remarc ca apar clisee, apar exagerari si multe preluari din ceea ce spune brandul. Sunt produse care sunt prea-slavite in grup, adica deja pot identifica nuclee de influenta pe anumite marci/produse si creeaza niste valuri care nu stiu cat de utile sunt apoi brandului sau bloggerului. Adica stiu ca daca undeva vad produsul X foarte apreciat, urmeaza valul 2 si valul 3, pana cand deja e prea mult. Totodata ma obosesc greselile de exprimare de gen “machiaje” ( a scris si Camelia despre asta si articolul ei este savuros, sa zic asa), ma deranjeaza sa vad produse murdare in clipurile de pe Youtube sau exprimari si strambaturi a la “cineva”. Legat de produsele murdare, cred ca atunci cand cineva prezinta un tutorial de machiaj, ar fi de bun simt sa ia un buretel curat, sa stearga capacele produselor si sa isi faca un set-up cat de cat ordonat.

Din revistele glossy inca mai culeg informatii printre randuri, in Elle, uneori in Glamour si alteori in revista Femeia, bineinteles ca inteleg abordarea lor si faptul ca fiind publicatii trebuie sa abordeze lucrurile mai impersonal. Rolul unei reviste este sa ne informeze despre lucruri, nu neaparat sa ne spuna si pareri. De asta si revistele au scopul lor. Totodata, sa nu uitam ca revistele inseamna un business, oamenii care scriu acolo sunt angajati la firma respectiva, nu scriu doar de placere in special sau din pasiune cum sunt bloggerii in general.

Mai sunt cateva site-uri de stiri profesionale din zona de beauty pe care le mai citesc, gen Cosmetic Business, de acolo aflu despre rezultate studii, ingrediente. Fragrantica este un alt site pe care cred ca intru zilnic si apreciez enorm echipa de acolo, cand ei merg la evenimente si targuri de profil, pun pe pagina de Facebook si interviuri, filmari Live .

Per total, citesc cam putin si fara sa am o regula in acest sens, dar din cand in cand stiu ca mai trebuie sa iau la rasfoit pagini reale sau virtuale.

Voi ce mai cititi? Ce bloguri de beauty ati mai descoperit? Cine va inspira?