Parfumuri de primavara, indraznete sau timide

Parfumurile de primavara sunt evident acea eticheta care se aplica imaginar pe acele parfumuri florale usor de purtat. Pana la urma, purtam ce dorim in orice anotimp. Primavara insa apare cumva dorinta de a incerca un parfum nou. Iar cei care aleg mereu parfumuri lemnoase sau ambrate, spre inceput de martie au putina nevoie de un floral.

Va dezamagesc din start spunandu-va ca nu m-am pus la zi cu noutatile. Desi nu stiu daca valul de flankere ce vin sunt neaparat noutati. Parfumuri complet noi nu prea sunt, cel putin nu in zona de mainstream. Iar zona de nisa, isi intinde rusinata aromele spre zona de mainstream pentru a deveni profitabila. Evident exista si zona de nisa care pare uneori ca poarta o armura contra banalitatii. In zona de lux mi-e teama ca vorbim de multe clisee, de multe gurmande si de usoare repetitii pe aceeasi tema.

As spune asa, intoarcerea la clasice e cea mai sigura cale.

Chanel No. 5 L’Eau este varianta primavaratica si a diafana a batranului Chanel no. 5. Pana si persoanele ce se feresc de parfumurile cu care ar risca sa aduca ani in estimarea varstei purtatoarei de parfum, ar spune ca Chanel no. 5 l’Eau este un parfum tineresc. Notele de limette si portocala amara il fac foarte energizant. ( aprox. 800 lei pentru 50 ml)

Reebok Cool Your Body este genul de parfum pe care nu trebuie sa il scoateti din uz daca mergeti la sala sau daca aveti un job unde este necesar un parfum discret. Este genul de parfum pe care sa il porti daca esti asistenta medicala sau farmacista, are acel miros de curat, proaspat si neinvaziv. ( aprox. 70 lei pentru 50 ml)

Yves Saint Laurent Mon Paris nu este tocmai un clasic, insa e un parfum ce are ceva din eleganta parfumurilor Yves Saint Laurent imbinata cu dorinta de a fi actual. Notele de zmeura combinate cu cele de bujor, datura si iasomie il fac sa fie foarte dezirabil. ( aprox. 440 pentru 50 ml).

Dior Dolce Vita L’Eau este un parfum care nu se mai gaseste de multa vreme in parfumerii. Insa daca aveti ocazia sa dati peste el, nu il ratati. Pe eBay il gasiti pe la preturi in jur de 110-120 de euro. Este un parfum creat in 1998, creatie al lui Jacques Cavallier. Da, este un flanker al lui Dolce Vita, insa din vremea cand un flanker nu era ceva prea repetitiv, ci doar ceva surprinzator ca reluare a unei arome iubite si pe care abia il asteptai.

Maison Olfactif Escentric Gold este poate un parfum indraznet de primavara, insa o sa va spun de ce l-am ales. Imi place Mitsouko de la Guerlain ca parfum pentru momentele cand vreau sa par mai rece si inabordabila. O, da, am acest gen de momente, mai ales cand am de lucru mult. Escentric Gold are ceva din felul in care ma prinde Mitsouko, insa usor incalzit, pentru ca e poate mai multa vanilie, trandafir, insa mi-a placut sa simt acel accent tonic care probabil este adus de ghimbir. ( 160 lei pentru 10 ml, 590 lei pentru 50 ml).

Am ales doar 5 parfumuri, insa promit ca mai revin cu minim un articol pentru ca mai am idei.

Si ideea e sa porti ceea ce iti place tie. Cand iesi in public, doar sunt de respectat niste reguli de bun simt, anume ca parfumul tau sa nu invadeze spatiul personal al altcuiva. Daca la 50 de cm de cineva remarci ca persoana respectiva isi scarpina putin nasul si are o reactie de usoara indepartare, este clar ca ai prea mult parfum pe tine. Fa exercitiul acasa cu cineva drag, insa sincer.

Ce parfum ai ales pentru acest inceput de primavara?