Mon Paris, cadoul de Valentine’s Day pentru ea

Mon Paris este cadoul de Valentine’s Day pentru ea. Mai exact de la mine pentru mine. Inca de cand am mirosit acest parfum, am spus ca vreau sa il am. Bine, mai exista un gand ascuns legat de Paris si de acest parfum, insa nu ma confesez despre asta.

Mon Paris, Yves saint Laurent, parfumul idilelor pariziene

Mon Paris de la Yves Saint Laurent este genul de parfum ce pare ca se preteaza perfect unei idile pariziene. Sau unui flirt intr-un oras care te impinge din toate partile sa fii mai romantic. Nu ai cum, oricat de rational, usor obstinat si introvert, tot te apuca ganduri cu fluturasi plimbandu-te pe stradutele inguste cu multe cafenele boeme.

La Paris, la orice cafenea, orice garcon stie sa iti vorbeasca si sa iti zambeasca facandu-te sa crezi ca l’amour te asteapta undeva, la o masa cu o ciocolata calda.

Mon Paris este un buchet olfactiv fructat ciprat, ce te pacaleste si ca ar fi un floral neasteptat. Mixul de capsuni si zmeura din notele de varf mi se par ca raman mult timp agatate in notele florale de mijoc, iasomie si bujor. Imi place ca un parfum sa se pastreze cu acele note care imi plac.

Parfumul a fost lansat in 2016. Imi aduc aminte ca atunci l-am remarcat intai pentru sticla grea, ce inspira un mic obiect decorativ.

Chiar exista parfumul unei parizience?

Exista multa literatura despre cum trebuie sa fie o parizianca. Exista multe parfumuri care aspira sa fie un fel de parfum al pariziencei. Este Mon Paris parfumul unei tipe simple si sofisticate in acelasi timp si care isi cumpara in fiecare dimineata une baguette de la boulangerie, chiar in coltul strazii pe care locuieste?

Mi-e greu sa spun, pentru ca din 1995, de cand tot am ajuns prin Paris, mi s-a parut ca pariziencele chiar se bucura de parfumurile pe care le au atat de la indemana. Insa, ca nota generala, ele prefera discretia, cam asa era pana prin 2007-2008. Dupa 2020 cand am mai ajuns prin Paris, am fost un pic socata de parfumurile stridente din unele zone foarte turistice. Evident, nu erau parizience cele ce emanau note grele orientale si usor inecacioase.

Ca atare, am pornit prin Paris prin zone mai putin turistice, greu de gasit. Asa am regasit acele doamne care pasesc usor si precis pe trotuar si al caror parfum il sesizezi foarte greu, dar pe care il admir mereu si despre care ma intreb ce o fi.

Mon Paris ar putea fi parfumul unei parizience reale, dar si inchipuite, cum ma simt eu uneori. Si mai ma bucur si de parfumul Paris si sper sa mai gasesc si Rive Gauche, tot de la Yves Saint Laurent.

(P)