Bvlgari Wood Essence, noul parfum masculin Bvlgari

Bvlgari Wood Essence este cel mai nou parfum masculin lansat de Bvlgari.

Bvlgari a fost si este un brand de parfumuri preferat de sotul meu. Printre primele parfumuri pe care i le-am facut cadou, a fost si ceva de la Bvlgari si apoi mi-am facut un obicei ca atunci cand apare ceva nou de la acest brand, sa creez un nou pretext de cadou. Pentru ca raftul lui de parfumuri incepuse sa devina cam aglomerat, va invit cu ocazia asta sa vedeti si clipul in care va arat colectia lui de parfumuri, mi-a spus ca nu prea ar mai vrea un parfum nou pana nu termina de tot macar o sticla. Bun, mi-a fost cam greu sa duc cazna asta de a nu cumpara un alt parfum pentru el, insa asta nu m-a oprit sa nu incerc noutatile in materie de parfumerie masculina.

Bvlgari Wood Essence, noul parfum masculin Bvlgari, mi-a atras rapid atentia. Eram in Marionnaud si l-am incercat curioasa. Atat de mult mi-a placut, incat mi l-am pulverizat pe mana si incercam sa inventez un motiv de a-l cumpara. La ceva vreme, un frumos press kit din partea Bvlgari ajungea pe biroul meu si gaseam cu bucurie si Bvlgari Wood Essence. Bineinteles ca destinatarul final nu a mai avut ce spune, l-a incercat si a fost de acord ca intr-adevar Bvlgari ne tenteaza iar.

Bvlgari Wood Essence, concept si aroma

“Suntem cu toții în aceeași căutare. Vrem vitalitatea dinamică a orașului, dar în același timp forța naturii. —Alberto Morillas, Master Perfumer. Capturând energia naturii pentru un bărbat urban în conexiune cu mediul sau înconjurător, Bvlgari introduce noua sa creație olfactivă, Bvlgari Man Wood Essence.
Bvlgari Man Wood Essence mixează note intense lemnoase cu accente luminoase de citrice, completând colecția Bvlgari Man.

Bvlgari Man Wood Essence este un turneu indrăznet. “Lemnul este o sursă maiestuoasă, infuzând acest parfum cu putere”, spune Master Perfumer Alberto  Morillas. Pentru a canaliza energia magnifică a copacului, Morillas a selectat note puternice de lemn, chiparos, vetiver și lemn de cedru. “Auzind numele de Bvlgari Man Wood Essence, m-a inspirat sa îmbin note intense de lemn din natură”, explică el. Apa de Parfum rezultată este la fel de indrăzneată și originală ca și purtătorul ei.

Bvlgari Man Wood Essence este construit asemenea unui copac: notele sale colorate de top dansează ca frunzele și ramurile în vânt, notele de mijloc ale pămantului intruchipează puterea unui trunchi de copac și notele robuste de top ancorează aroma, precum o rădăcina.

Frunze și Ramuri: Energia vieții
Note de vârf: acorduri de citrice italiene și coriandru

Apa de Parfum se deschide cu o scânteie strălucitoare de citrice și condimente. Cojile de citrice italiene ne duc în panoramele largi ale Mediteranei, unde peisajul este inviorător și viața este vibrantă. Coriandrul adaugă un vârf neașteptat de aventură aprinsă.

Trunchi: Forța Interioară
Note de mijloc: lemn ciprat și esența de vetiver Haitian

Vivacitatea ne indreaptă spre pădurile robuste, masculine. Aroma profundă și verde este intensificată de mirosul de vetiver, ales din Haiti, pentru a fi în mod special seducător și plin de substanță.

Rădăcini: Reconectare
Note de bază: lemn de cedru și acorduri de ambră și benzoin de Siam

Ca vatra unei case, fundația parfumului este foarte caldă și primitoare, esența de cedru fiind ingredientul de bază. Pentru a-și intensifica impactul de fum, Morillas a combinat două tehnici diferite pentru distilarea și purificarea lemnului, incălzind și mai mult cu răsină sizzling și note marine. Rezultatul: o fortă revigorantă.

Bvlgari Wood Essence, parerea mea

Mi-a placut ideea de a lega natura de mediul urban. Suntem toti pana la urma captivi ai orasului, nu prea ai cum sa mai functionezi altfel. Suntem legati de confortul unui oras, oarecum dependenti de viteza si zgomot. Totodata, cred ca dorinta de evadare in natura sau de a recrea ceva natural cat mai aproape este mereu activa. Cred ca traim un paradox. Vrem modernitate, insa vrem sa avem si linistea unui contact simplu cu natura.

Pe mine parfumul m-a surprins cu ceva mai multa asprime fata de cum eram obisnuita cu parfumurile Bvlgari. O asprime insa care se mentine in limitele unei elegante proprii Bvlgari. Iar notele de muschi, de lemn se transforma atat de frumos incat repet, ma tenteaza sa il port si eu in combinatie cu un parfum citric. Si sincera sa fiu, mereu de la Bvlgari m-au tentat mai mult parfumurile masculine decat cele feminine, nu stiu de ce, au o intensitate si o caldura anume care mie imi place mult.

Pe magazinul online Marionnaud il gasiti la un pret de 312 lei la reducere pentru 60 de ml aici.