Guerlain, l’art du maquillage

Cand vine vorba despre machiaj in ultimii ani, observ foarte multa emfaza pe dramatism, rezistenta, textura mata si aspect flawless, adica fara nici un cusur. Piele mata si fara cusur inseamna o piele moarta, sa imi fie scuzata atitudinea mai sinistra. Am inteles ca angoasa asta a de a avea nasul lucios sau fruntea cu ceva luciu a depasit zona de moft. Inclusiv in cursurile de make-up se indica mereu sa se matifieze tenul si totul sa para ca o foaie perfecta de hartie. Dar repet, tenul uman nu este o foaie de hartie si nu este menit a intra intr-o zona rigida a perfectiunii.

Imi aduc aminte cand m-a machiat prima data Jose Luis, unul din mae-up artistii internationali Guerlain, el fiind un artist prin excelenta. Urma sa imi aplice fondul de ten si imi spune la un moment dat, dupa ce i-am spus ca aveam niste puncte pe frunte ,, Pai trebuie sa se vada ca esti fiinta umana, nu statuie”. Am izbucnit atunci amandoi in ras si ne-am dat seama ca privim machiajul ca o arta intima, a sinelui, un gest de placere pe care ti-l acorzi cu generozitate. In fata oglinzii, orice femeie ramane doar cu ea insasi si cu gandurile ei, cu limitele si cu dorintele ei.

Guerlain cred ca este printre putinele branduri care nu a marsat intens pe zona principiilor de mat si fara cusur. E drept ca in ultimii doi ani, a cam intrat sub impactul trendurilor si pentru ca dorinta grupului LVMH a fost sa globalizeze acest brand la maxim si sa il faca placut millenialilor, aceasta generatie inventata din motive de marketing. Guerlain a gandit mereu machiajul ca pe o arta, o arta a raportarii fata de sine. Fiecare produs devine in sine un ,,objet du desir”. Mai exact iti place mai mult sa il folosesti, sa il atingi, sa il admiri, si nu neaparat il vezi ca pe un instrument de a corecta sau de a infrumuseta ceva.

Daca nu ati incercat pana acum produsele de make-up Guerlain, va recomand sa incepeti doar cu doua produse: Pudra Meteorites Perles si Le Rouge G. Sunt produsele de make-up care din punctul meu de vedere au adus un produs de make-up exact acolo unde ar trebuie sa fie.

Si pentru ca ma intrebati mereu de sursele de shopping pentru Guerlain, pe langa clasicele parfumerii gen Marionnaud sau Douglas, va mai recomand cateva surse online din care eu cumpar de multi ani:

 

Va las si un clip in care am mentionat produsele Guerlain in care eu cred ca merita sa investiti: