Happy Monday (12)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. Saptamana aceasta cred ca incepem sa simtim starea aceea specifica la trecerea de la toamna spre iarna. E un fel de tristete zgribulita si oricat de mult spunem ca ne place toamna, toate chestiile acestea potrivnice naturii noastre cam lenese ne fac sa fim cam dezorientati. Mda, uite in cazul acesta ideea de happy monday pare rupta dintr-un manual de chestii ipocrite. Cum sa fie happy monday cand ploua, pana si papucii de casa sunt reci, iar pisica isi desfasoara somnul ei de frumusete taman cand noi trebuie sa ne trezim.

Acum incepe abuzul de cafele aromate, ciocolata, mici dejunuri uitate definitiv sau prea incarcate.

In toata ecuatia asta, femeile mai trebuie sa isi gaseasca starea si ragazul de a se machia. Oh, da. In acele cateva minute in care ai de facut peste 100 de lucruri trebuie sa gasesti timpul in care sa respiri calm ca sa nu versi pudra sau fondul de ten. In momentul cand scriu acest articol este extrem de dimineata si va spun ca nu am chef de nici o picatura de fard. Dar as vrea un machiaj ca o dulceata de caise si o ciocolata calda. Si uite de asta avem balsamuri de buze peste tot si producatorii ne imbie cu tot felul de forme si arome gurmande care sa ne repuna repede pe o linie pozitiva. Daca o mai ascultam in casti si pe Ellie Goulding cu Love me like you do, balsamul de buze incepe sa isi gaseasca singur scop.

O gramada de nimicuri.  Cam asta ne mai salveaza dintr-o zi mohorata de luni. Da, fireste ca ar fi minunat sa fim undeva pe malul Mediteranei savurand un cappuccino perfect toaletat si mirosind croissante. Pana si in fata televizorului, intr-o plapuma pufoasa si cu Comedy Central ar putea fi o versiune vesela. Dar pana atunci, fa-ti curaj si iesi in frigul de afara.

Gandul de azi: nimicurile vesele sunt peste tot, fa-ti curaj si gaseste-le.