Ce am chef sa cumpar, un wishlist realist

Ideea asta de wishlist e asa cliseistica si un pic cu fonfleuri. Toate avem liste de dorinte cu Chanel, Hermes si Dior, ca na, asa da bine. Insa cand ne intoarcem cu picioarele pe pamantul Romaniei realizam ca a da 1000 de euro pe o bluza sau 5000 de euro pe o gentuta tine de zona exoticului si a inutilului. Certainement daca ai resurse si chiar esti genul care sa poarte relaxat o poseta care costa cat salariul CEO-ului de la Coca Cola, just do it. Luxul costisitor daca este relaxat este lux, altfel este o cheltuiala in rate si pentru care faci reduceri la paine si pizza in fiecare luna.

Luxul este o industrie ca oricare alta, cu angajati, vestiare si cosuri de gunoi in birouri. Cu sedinte cu contabilul, cu magazii de materiale, cu taieri de costuri si cu economii la hartia igienica. S-ar putea ca pe poseta ta Chanel sa fi plans o muncitoare care traieste intr-o maghernita, asa ca nu mai fantasma despre atingerea divina a lui Gabrielle Chanel. Si ea stia ca nu are nici o conexiune cu divinitatea. Diferenta intre poseta aceea si una de la Mango este evident de material pe undeva, finisaje si ambalaje. Sa nu mai zic de costurile de publicitate. Ah bon, nu poti trai fara atingerea acelei posete si ai un fetis cu ea, go for it, dar nu cere publicului sa te considere o eleganta pentru ca mananci de la Lidl si porti posete de 5000 de euro bucata.

Wishlist-ul meu realist contine cateva chestii simple:

  • niste carti, dar cu conditia sa termin tot ce am de citit.
  • un parfum nou. Vreau ceva de la Dior, mai exact de la Maison Christian Dior as dori un Feve Delicieuse sau un Gris Dior, nu stiu inca. Vreau insa experienta totala cu vizita la boutique Dior, cu ambalajele cu tot acel luxury crap that we all crave for.
  • o crema Sisley Paris. Muncesc de 3 luni sa o cumpar, asa ca ii vine vremea. Nu stiu exact ce va fi, ori Baume Efficace, ori crema din seria Rose Noire. Este un moft pe care mi-l planific de un an, asa ca merit.
  • un costum de sport de la Mango
  • ceva de la Guerlain de la Place Vendome.

Et voila tout…je ne veux pas travailler, na, na…. banuiesc ca stiti melodia.

 

Sisley, sursa poza rougebeauty.co.za