Cum ne ingrijim tenul pe vreme de iarna

Cum ne ingrijim tenul cand e frig

Cum ne ingrijim tenul pe vreme de iarna? As spune ca la fel de bine ca in orice alt anotimp, doar ca ne adaptam rutina in functie de reactia tenului la socuri termice. Trecerea de la minus la plus, ca si temperatura, nu e tocmai cel mai bun lucru pentru ten. Avem capacitatea sa ne adaptam, organismul uman e minunat, dar pe ten mai raman semne. Daca tenul se inroseste, folosim produse antiroseata. Daca tenul se ingrasa excesiv, venim cu hidratare puternica, excesul de sebum strict pe perioada iernii, ca urmare a socurilor termice, este tot o reactie de aparare a tenului si atunci trebuie sa ii dam hidratare. Daca tenul se usuca si “tine”, crestem gradul de protejare. Adica mai renuntam la matifiere si extra matifiere, mergem si pe machiaj mai hidratant, iar seara aplicam poate o crema mai consistenta.

As mai adauga ca nu vom face minuni incepand sa folosim creme performante si a doua zi vom avea rezultate. Un produs de ingrijire a tenului se simte cat de cat ca find eficient dupa minim 7 zile de folosire, dar e un feeling doar. Dupa o luna abia putem sa spunem daca este in acord cu tenul nostru sau nu. Dar pentru ca acum sunt niste grade cu minus afara, eu am inceput sa realizez cat de mult m-au ajutat cateva mici adaptari ale rutinei de ingrijire pe care le-am introdus treptat inca din ianuarie.

Ce am adaugat la ingrijirea tenului

Am adaugat un produs nou ca si functionalitate, lotiunea hidratanta, un fluid care se aplica dupa demachiere, inainte de crema si inainte de ser chiar sau pe post de ser. Este un produs imprumutat din rutina asiatica, l-am prins din ritualul Sensai. Am folosit si o lotiune de acest gen de la Sensai, in format travel size, acum am ceva de la Dior, tot travel size.

In cremele pe care le aplic seara, am inceput sa picur putin ulei facial. Pentru ca tot primisem de Sarbatori un press kit cu produse Methode Jeanne Piaubert, am tot folosit uleiul Nourilys. Scot o doza mica de crema de fata UNA de la Ivatherm si o mixez cu 2-3 picaturi de Nourilys. Promit curand pareri despre Methode Jeanne Piaubert ca si brand.

Ma demachiez seara chiar cu o crema hidratanta. Am ales o crema simpatica dintr-un beauty box din UK, e un brand spaniol, Unani. Este o crema tare simpla, placuta. Dupa ce ma demachiez cu ea, pot folosi si un gel de curatare, folosesc Sensai Cleansing Balm sau Uriage Uleiul de curatare dupa demachierea super “cremoasa”.

Am inclus in rutina cateva produse de la Yonkaun brand special gandit pentru a imbatrani frumos. Descopar treptat aceasta marca si imi plac texturile, mirosul, senzatia de liniste lasata pe ten. Masca intensa reparatoare mi se pare o masca tare bine gandita pentru ten ca al meu, deshidratat si chiar si cu sebum pe minus in anumite perioade.

Incepe sa imi placa rasfatul senzorial oferit de Revitalizing Supreme Global Antiaging de la Estee Lauder. Este nevoie si de asa ceva. Este o crema care da o stare de bine, nu este tocmai cea mai eficienta pentru tenul meu, dar fac ce fac si o folosesc o data la 2-3 zile. Imi place senzatia lasata pe piele si cred ca dupa piscaturile de la ger, e tare placuta o crema care se simte ca si o crema de vanilie, asta imi inspira.

Inca nu renunt la Prevage cand ies din casa, iar Mary Cohr crema de ochi este uneori baza de crema de ochi, pentru ca peste ea mai aplic si alta crema daca stiu ca ies la o plimbare mai lunga prin frig.

Creme de ochi neaparat le aplic si pe buze. Acum am realizat ca nu am facut poze si la balsamurile de buze pe care le folosesc, asta inseamna ca va urma un nou articol pe tema lor.

Cum ne ingrijim tenul pe vreme de iarna? Concluzia este ca ne ingrijim fiecare asa cum avem nevoie, dar adaugam si ceva placut senzorial si nu stresam tenul mai mult decat il supara deja trecerea de la ger la caldura din casa si invers.

Voi ce faceti in mod special pentru ten in aceasta perioada asa rece?

cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-1

cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-15 cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-32 cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-6

cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-37

cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-8

cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-9 cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-18 cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-19 cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-21 cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-39

cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-11 cumneingrijimtenuliarna-esteelauder-yonka-methodejeannepiaubert-ivatherm-skkincare-februarie2017-beautybarometer-13