De cate cosmetice avem nevoie de fapt? Social Media ne invadeaza cu recomandari cu rafturi si rafturi de produse. Dar oare sa avem nevoie de atatea cosmetice? Cineva ma intreba zilele trecute daca tenul suporta atatea produse.
Pielea, cel mai mare organ al corpului uman
As vrea sa incep argumentarea mea cu un lucru simplu: organismul uman este suficient de pregatit sa isi mentina toate organele in stare buna. Asta pana la un punct, fireste. Mai sunt apoi detalii ce tin de conditiile de viata in care traim de cateva zeci de ani. Poluare, industrializare, conservanti si aditivi in alimentatie si multi alti factori impacteaza sanatatea noastra. Corpul uman oricum se adapteaza, insa are si momente cand nu poate duce totul singur.
Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Eu cred ca daca am trata treaba asta cu mai multa seriozitate, am intelege de ce ingrijirea pielii nu e un banal capriciu.
Pielea trebuie curatata si ingrijita adecvat, bland si echilibrat. Ca atare si in rutina de ingrijire zilnica, tot ceea ce folosim e necesar sa fie adaptat la nevoile pielii noastre. Iar din experienta mea, anumite pauze la a folosi cosmetice sunt binevenite. Am saptamani intregi cand nu folosesc makeup, de exemplu. De asemenea, daca stau mai mult in casa, evit folosirea deodorantului, preferand sa ma spal de cate ori simt nevoia si sa imi schimb tricoul.
Cosmetice pentru ingrijirea tenului
Hai sa vorbim despre ten. Despre cate produse de ingrijirea tenului avem nevoie.
- Doua produse de curatare, unul cremos si unul sub forma de gel. Daca ti se pare prea mult, ok, doar o micelara, insa nu uita sa te clatesti cu apa dupa folosirea ei.
- Un ser hidratant.
- O crema de zi cu factor SPF
- O crema hidratanta pe care sa o poti folosi si ziua si seara.
- Un balsam de buze.
Si asta e tot. Daca le vei selecta cu atentie la ingrediente si fara sa faci rabat la calitate, o sa vezi schimbari in bine. Evident daca le vei folosi zi de zi.
La capitolul ingrediente as spune din start ca daca mergi spre formule simple, fara prea mult parfum, adica parfumul sa fie la coada listei, deja e foarte bine. Nu pretul va da nivelul de calitate, ci profilul companiei ce produce acele produse.
Daca nu ai suficiente informatii despre un anume ingredient si nu te simti ok sa cumperi ceva doar asa de forma, nu cheltui banii aiurea.
De asemenea nu cumpara un produs pe care nu esti 200% sigura ca il vei folosi.
Incearca pe zona din spatele urechii, pe linia mandibulei sau pe antebrat pe interior cam orice crema inainte sa o intinzi pe toata fata. Cam asa e indicat.
Intereseaza-te totusi cu o simpla cautare pe Google ce este acea marca, ce face notabil sau nu. Incearca sa citesti printre randuri cat este marketing si cat este realitate. Sigur, oriunde este marketing. Nu ai cum altfel sa supravietuiesti ca afacere.
Asta e tot, regula de baza e simplitate si disciplina.
Sursa poze: Pexels
Lasă un comentariu