Debenhams, experienta mea ca si personal shopper

Debenhams a fost primul loc unde am reusit sa devin personal shopper pentru clienti mai mult sau mai putin pasionati de cosmetice. Am dat si peste impatimiti ai parfumurilor, am descoperit cat de repede iti poti schimba optiunile in fata unui raft de parfumuri si am primit si minunate lectii de viata de la doua cliente, ambele colectionare de parfumuri.  Doar 3 zile a durat experienta, fizic este putin epuizant, dar emotional e minunat, as face asta zilnic.

Oamenii intra grabiti sau ezitanti intr-o parfumerie. Unii vor sa scape repede de corvoada de a cumpara un cadou, altii vor sa fie lasati sa savureze cateva minute de liniste.

Alaturi de Debenhams, am invitat si 3 bloggerite impatimite dupa beauty shopping, Camelia, Anne si Madalina, care au luat la analizat pe indelete zona de beauty din Debenhams Bucuresti Mall ( Vitan) si au facut alegeri dupa cum le-a facut placere. Sa fiu personal shopper pentru asemenea beauty ladies mi-a fost imposibil, de fapt de la fiecare am invatat cate ceva, sunt mult prea avizate sa le mai spun eu ceva in plus.

debenhams-vitan-beautybarometer (9)

Cum se petrece o sesiune de cumparaturi cu un personal shopper? Vii in magazin, imi povestesti cam ce ai nevoie, ce buget ai la dispozitie si daca ai anumite preferinte. Le-am aratat clientilor ce variante de produse isi puteau lua. Daca aveau nelamuriri legate de nuantele de farduri sau rujuri, faceam rapid swatch-uri pe mana mea ca sa nu se murdareasca ei sau daca doreau swatch direct pe mana lor, ii ajutam sa aplice rapid produsele si aveam servetele la indemana. Ii ajutam cu testarea parfumurilor, adica pregateam blotterele si le dadeam sticlutele de tester la indemana, le faceam si sugestii ca sa se incadreze cat mai bine in buget, comparam impreuna variantele pe care le puteau cumpara. Daca aveau produse pe care doreau sa le impacheteze cadou, duceam produsele la casa de marcat unde fetele de la Debenhams se ocupau rapid si de ambalare pana clientul se mai plimba prin magazin. Incurajam doamnele sa mearga la standul Dior pentru un test al pielii, realizat cu un aparat special, despre care in curand o sa scriu un articol separat. Acest mic univers Dior din cadrul magazinului Debenhams din Bucuresti Mall este unic in Romania si este o oaza de eleganta. Camelia de la Beauty Story a venit special pentru acest minunat loc, a beneficiat si de o sedinta de flask make-up.debenhams-vitan-beautybarometer (8)

Cand este util un personal shopper? Cand ai de luat un cadou si vrei sa te incadrezi si intr-un buget, este mai usor sa te ajute cineva, decat sa stai zeci de minute in magazin sovaind si testand produse. Cand vrei sa incerci produse noi si nu esti sigura daca alegi ce ar fi mai indicat pentru tine, tot asa un personal shopper poate sa te lamureasca macar cu ce optiuni ai avea, alegerea finala bineinteles ca tot clientul o face. In cele 3 zile cat am stat la Debenhams, au venit domni sau chiar si doamne care doreau sa cumpere cadouri pentru sarbatoarea de Sf. Constantin si Elena, multi erau desemnati de colegii de la birou sa faca aceste cumparaturi si era vizibil ca faceau un efort. Spun eu ca prezenta mea macar i-a ajutat sa se miste usor prin magazin, multi cunosteau un produs doar asa vag dupa nume, dar nu stiau exact despre ce brand este vorba. De exemplu, faimosul La Vie est Belle de la Lancome a tot revenit pe buzele domnilor, mai stalcit, mai ciuntit, pana la urma eu intelegeam ce cauta si le aratam ca in magazin erau si casete cadou cu acel parfum. Cea mai simpatica cerere din partea unei doamne, a fost “caut o crema de fata de la Guerlain, cu putina culoare, Terracotta parca si arata ca o pasta de dinti”.  Doamna cauta fondul de ten Guerlain din colectia Terracotta, a fost o placere apoi sa ne conversam despre Guerlain, va puteti imagina singure ca am stat vreo 5 minute sa povestim.

Pentru toti clientii am avut pregatite esantioane din diverse produse, in special parfumuri, pentru ca este atat de util un esantion de parfum in geanta si voiam sa isi aduca aminte mereu cu placere despre experienta cu un personal shopper.

Un alt punct de atractie din magazin, pe langa Dior, era standul The Balm, unde in special adolescentele stateau ceva vreme sa incerce produsele. Le cred, sunt cateva produse The Balm pe care deja le folosesc saptamanal si imi plac mult.

debenhamsvitan-thebalm-beautybarometer

Pentru ca pe blog am avut si un concurs impreuna cu Debenhams, am avut placerea sa ma intalnesc si cu cele doua castigatoare si sa le inmanez premiile. Un parfum Yves Saint Laurent si un ser facial Clinique au ajuns la doua cititoare ale blogului meu. Pe a treia castigatoare am tot asteptat-o, dar nu a mai sosit.

debenhams-vitan-beautybarometer (3) debenhams-vitan-beautybarometer (16)

Daca ati fi curioase sau curiosi sa experimentati o asemenea sesiune de cumparaturi, astept sa imi spuneti, sper sa repet experienta curand la Debenhams si atunci va astept din nou cu drag.