Despre parfumuri bio, Acorelle

Printre parfumurile incercate in ultimul an, parfumurile bio de la Acorelle au fost o surpriza placuta. Am mai incercat acest brand cred ca acum 2-3 ani, insa la momentul acela am avut doar niste esantioane, nu ma hotarasem ce anume sa cumpar si ideea ramasese la sertar.

Mai intai de toate as vrea sa precizez ca ideea de parfum bio inseamna ca ingredientele sunt certificate bio, de asemenea procesul de productie al acestor parfumuri este verificat in asa fel incat sa nu existe ingrediente de sinteza. Fireste ca cine este alergic in mod obisnuit la orice parfum, va fi alergic si la un parfum bio. Spun asta pentru ca sa eliminam acele mituri precum tot ce e bio poate fi folosit de oricine si oricum. Ganditi-va ca sunt oameni alergici la lavanda, ei nu vor putea suporta un asemenea parfum, nici certificat bio.

Acorelle este o marca fondata in 2006 de Régis Lelong, cu o lunga experienta in domeniul cosmeticelor, 15 ani in grupul l’Oreal. Vegetarian si convins de un mod de viata echilibrat, si-a concentrat atentia in toate aspectele acestei marci, incepand de la sursa ingredientelor si pana la procesul de fabricatie si apoi de comercializare. Ce face deosebit Acorelle tine si de partea de educare a consumatorilor. Ca atare, site-ul lor nu este doar un loc strict comercial, ci si un loc de unde va puteti lua anumite informatii legate de procesul de selectie al cosmeticelor. Nu cred ca mai e de adaugat, insa toate produsele Acorelle sunt cruelty free si vegane. Parfumurile sunt fabricate in Franta si merg pe metodele traditionale ale parfumeriei frantuzesti.

Pentru ca stiu ca obsesia oarecum recenta a consumatorilor de parfum din Romania este persistenta si proiectia parfumurilor, o sa va spun din start ca daca veti compara un parfum doar cu ingrediente naturale cu unul ce contine si ingrediente de sinteza, in mod cert la capitolul persistenta cele bio nu vor avea de castigat. Tine insa de preocuparea fiecaruia vis-a-vis de felul produselor pe care le consuma si de intelegerea unei anumite categorii de produse. La Boheme sau Envole de Neroli, parfumuri Acorelle, nu stiu cat vor incanta pe cineva ce doreste sa impuna prin parfum. Sunt parfumuri cu persistenta medie, insa cu o tusa discreta, naturala si care o sa va aduca aminte de aroma florilor in orice anotimp. L’Envoutante este parfumul ce se anunta a fi cel mai seducator dintre toate, iar numele traduce bine intentia.

Parfumurile Acorelle au legatura puternica cu principiul aromoterapiei, asa ca formatul lor si de roll-on o sa va fie mult mai la indemana pentru momente cand doriti reimprospatare, calmare si o stare de bine. Sunt parfumuri cu care puteti sta in casa, puteti dormi si chiar medita. Sunt parfumuri ce pot fi purtate de adolescenti, de persoane ce lucreaza in medii unde poate parfumul prea intens nu este bine tolerat.

Daca va place si ideea unui parfum natural si certificat bio, Acorelle ar fi un punct de plecare in descoperirea unei categorii olfactive aparte.