Elizabeth Arden, White Tea, cand ceaiul poarta note de seductie

Ea se strecoara dintre cearsafurile albe, cu grija sa nu faca zgomot. Ii este pofta de un ceai la micul dejun. Ceainicul este deja aburind, mirosul de plante infuzate se simte deja in toata incaperea. Soarele timid al diminetii razbate printre buchetul imens de trandafiri alb lasat in graba aseara intr-o vaza. Pe noptiera o asteapta parfumul pe care l-a crezut inofensiv. Cineva ii sopteste “Ma inviti la un ceai?”.

 *   *   *

Cam asa as incepe eu o poveste numita White Tea si cam la asta ma duce cu gandul aroma noului parfum Elizabeth Arden. Sticluta si descrierea aromei nu pare sa te incite prea mult, white tea, ceai alb, un peu de the, c’est quoi la surprise? Bon, ceaiul in sine este o bautura ce nu are nimic din apanajul paharelor impunatoare si frumos decorate, nici aroma incitanta a cafelei care te face sa inghiti in sec de indata ce ii detectezi valul aromat. Fac o mica trecere in revista a celuilalt ceai Elizabeth Arden, Green Tea, un parfum etern, complex si totodata atat de simplu de purtat. De cate ori “initiez” pe cineva in parfumuri, ii prezint asa discret Green Tea si vad reactia la cateva secunde dupa pulverizare “vai, dar cum e!! mai vreau… ce e?”. Pentru ca de obicei cam asa incep, nu am “aruncat” pe nimeni direct cu nasul in Shalimar, ci o iau treptat si introducerea cu Green Tea este mereu cu succes. Acum cu White Tea stiu ca voi obtine din start o oarecare dependenta a subiectului fata de parfumurile delicate, elegante, transparente atat cat permite o bluza usoara alba care lasa doar sa se intrevada ceva din silueta feminina a celei ce o poarta.

Nu o data v-am mentionat White Tea de la Elizabeth Arden si va marturisesc ca eu personal aveam o nevoie acuta de o asemenea lansare. In peisajul olfactiv ingreunat poate prea mult de parfumuri dulci, gurmande, cu note de “noir” si “night”, White Tea a fost o desfatare.

White Tea, descrierea Elizabeth Arden

Elizabeth Arden ne prezinta in cateva cuvinte noua aroma. White Tea este un parfum ce capteaza puritatea si simplitatea ceaiului alb. White Tea este pur, delicat si rafinat, te transpune intr-un moment de rasfat si relaxare catre lucrurile simple si familiare dintr-o zi calda de vara, o carte buna si o ceasca de ceai. Acesta te incanta cu note delicate de mandarina italiana, ceai alb si acorduri de iris alb, iar la baza te invaluie cu notele de boabe de tonka si mosc.

Note de varf: Mandarine Italiene, Extract de Salvie, Feriga Alba Japoneza
Note de mijloc: Extract de ceai alb, Mate Absolute Paraguay (bautura specifica zonei) , Acorduri de Iris Alb, Extract de Sapucaia ( copac din Brazilia)
Note de baza: Lemn de Madras (oras din estul Indiei) , Seminte de Ambrette ( planta medicinala aromatica din India) , Seminte de Tonka , Mosc

Parfumierii si creatorii acestui parfum, Rodrigo Flores-Roux, Guillaume Flavigny si Caroline Sabas, ne dezvaluie sursa de inspiratie in crearea aromei White Tea:

„La crearea parfumului White Tea, am dorit să capturam acel moment revigorant experimentat la prima înghițitură de ceai.”

Unde il gasim

Parfumul White Tea este prezent deja in toate parfumeriile. Online il puteti cumpara de la Marionnaud, aici, incepand de la 113 lei pentru 30 ml, EDT.

Donc, on prend un the?