Ganduri si parfumuri pentru 2022

Ma parfumez deci simt, deci traiesc. Je pense donc je suis. Je sens donc je suis. Sa incerc sa fiu iar inteleapta parafrazand un filozof celebru. Dar la cat de marcata sunt ca fiinta de tot ce inseamna miros si automat parfum, nu mint prea mult.

Incep si pe blog anul 2022 si chiar eram usor in impas despre ce sa fie primul articol. Insa tot de la parfum a plecat iar inspiratia. Usoara mea alergie, care s-a tot amplificat in ultimii ani, m-a speriat la un moment dat. Ma gandeam ca nu voi mai putea purta parfumuri. Eram chiar speriata de asta. Alergologul insa mi-a confirmat, iar analizele au fost clare, ca nu la parfumuri am o problema, ci la diverse polenuri si particule de praf in aer. Iar din ce am mai discutat cu parfumieri si oameni cu multa competenta in zona asta, parfumurile noi urmeaza din ce in ce mai multe reglementari legate de zona aceasta a alergiilor.

Discutam si cu Patricia de Nicolai ca oamenii fiind mai sensibili, anumite note, desi s-ar putea obtine din diverse extracte vegetale, se recreeaza in laborator si nu se mai extrag din materii naturale. Despre acest subiect l-am auzit discutand si pe Thierry Wasser intr-unul din interviuri ca se munceste intens in laboratoare pentru a recrea arome pe care altadata le obtineai din diverse materii vegetale care astazi sunt considerate cu puternic potential alergen. Si nu numai.

Abundenta de dezinfectante din primul an de pandemie m-a obosit teribil si m-a facut sa nu mai suport multe parfumuri care inainte imi erau dragi. Oriunde intru simt miros de dezinfectant, detergent, iar nasul meu a cam avut de suferit.

Am intrat in 2022 purtand Shalimar Ode a la Vanille sur la Route du Mexique, un flanker pe care il consider o adevarata reusita. Cred ca si Jacques Guerlain ar fi fost surprins in bine sa vada nota de vanilie atat de frumos punctata de aportul de vanilie adevarata mexicana. E ca si cum ai face Shalimarul mai bland si mai feminin, mai dulce, fara a deveni gurmand in sensul in care simtim parfumurile foarte populare in aceasta perioada. Iar pe masa mea de Revelion, la propriu, desertul a fost o mica simfonie Shalimar. Mi-am scos parfumurile din aceasta serie si le-am tot mirosit.

Un alt flanker reusit este Shalimar Parfum Initial pe care il regasiti astazi in seria Les Legendaires, cu numele Initial. Initial fusese pus in pauza de productie si recunosc ca eram tare fericita ca aveam rezerva la el. Dar acum e bine ca a fost reluata productia, chiar si cu parfumul in alta forma, avem macar aceeasi aroma.

La 25 de ani am facut un coup de foudre pentru Shalimar, chinuindu-mi o colega de birou care imi spunea mereu ca sunt prea tanara sa ma dau cu un asa parfum de cucoana. Iata ca anul acesta fac 45 de ani si am acelasi preferat in materie de parfumuri, chiar daca in colectia mea se perinda zeci de alte parfumuri pe care le folosesc pe anumite perioade. In timp, mi-am adunat diverse variante de Shalimar. Cea mai purtabila este varianta Eau de Shalimar sau parfumul in varianta hair mist, adica parfum de par. Philtre de Parfum mi se pare de asemenea o varianta mai purtabila. Spun ,,purtabila” pentru ca Shalimar nu este un parfum usor de purtat.

Asa ca, plecand de la aroma grea si vanilata a lui Shalimar, dar si de la povestea de dragoste ce a inspirat acest parfum, cam acestea ar fi gandurile mele pentru 2022:

  • sa traiesc din plin;
  • sa ma autoeduc si mai mult;
  • sa citesc mai mult, mai ales cartile despre parfumuri;
  • sa incerc parfumuri noi;
  • sa nu mai cumpar nici un parfum – ha ha, da, fix in acest an am stabilit o perioada de ,, no buy”, dar sa ma bucur din plin de zecile de parfumuri ce ma asteapta pe raft;
  • sa ma bucur mai mult de colectia mea de parfumuri pe care o am deja.

Cam atat, sa fie un an parfumat cu optimism.