Gucci Bloom

Gucci Bloom este cea mai recenta lansare in materie de parfumuri a casei Gucci. Exista cateva marci de parfumuri asupra carora nu sunt sceptica si Gucci este unul dintre ele. Parfumurile Gucci mi-a demonstrat de 20 de ani, de cand le cunosc, ca nu sunt doar intentii comerciale, ci sunt parfumuri care iti raman in memorie. Doar daca aduc aminte de Gucci Rush care a marcat generatii de femei si inca le marcheaza si intelegeti ideea. E cineva care nu a incercat Gucci Rush? Sau care nu a tanjit macar un pic dupa el?

Peisajul de lansari din acest final de an este obositor si uneori confuz. Dupa ce apare floralul Gabrielle, asteptat cu sufletul la gura, cam tot ce vine dupa sau in acelasi timp are deja un precedent nu foarte optimist. Adica cine sa ne mai surprinda pe zona de arome florale? Nimic de zis, parfumeria de nisa isi vede de mersul ei si daca intr-adevar tanjesti dupa arome florale complete si robuste, ai de unde alege. Dar, in parfumeria de main stream, cam toti cei care ne numaram printre pasionatii anonimi si foarte pretentiosi, strambam din nas, nu de neplacere, ci chinuindu-ne sa intelegem aromele florale si parfumurile noi.

Gucci Bloom, un floral complet

Incercarea lui Gucci Bloom insa a venit ca un fel de reasigurare ca nici parfumeria de main stream nu isi uita misiunea. Aceea de a-ti oferi un parfum memorabil si un parfum care sa faca o femeie sa simta ceea ce doreste de la un parfum. Nu l-am cumparat inca, dar l-am incercat cu multa atentie in parfumerie si l-am pulverizat cu generozitate ca sa ma lamuresc daca imi centrez atentia pe el sau nu. Este un floral ce iti lasa subconstientul sa scoata la iveala amintiri frumoase legate de flori, un buchete de flori primit candva, parfumul florilor dintr-o florarie unde ai intrat candva, in fine, eu va enumar fragmentat sirul de imagini care mi-au aparut mie dupa ce l-am aplicat si dupa ce l-am adulmecat in decurs de 4 ore. Ca atare, sillage-ul a fost peste asteptari, amprenta olfactiva lasata pe piele a fost placuta si inca “producatoare” de emotie timp de cateva ore, asta astept eu de la un parfum. Nu o reactie instant de wow si apoi o cautare in deriva a unei arome pierdute.

Creatorul parfumului, Alberto Morillas, este pentru mine un geniu al floralelor, ca atare Gucci Bloom nu este decat un alt succes precum Flower by Kenzo sau Intuition de la Estee Lauder, ambele fiind parfumuri pe care le iubesc de ani de zile.

Abordati Gucci Bloom cu liniste, nu este un parfum care sa va bombardeze instant cu vreo nota dura pudrata din plin cu zahar, asa cum probabil v-ati obisnuit in ultima perioada. In sfarsit o interpretare a tuberozei care imi place, care ma face sa ii caut aroma si sa o regasesc cu placere.

Va las si descrierea oficiala:

Directorul creativ i-a imaginat aroma ca o gradina înfloritoare plina de tipuri diverse de flori si de parfumul bogat pe care îl emit acestea. Tuberoza absoluta recoltata natural din India este întretesuta cu Iasomia absoluta. Extractul de muguri de Iasomie, obtinut printr-o metoda exclusiva de co-extragere care îmbina calitatea naturala a iasomiei si moleculele absorbite pentru a conferi aroma de prospetime verde si de petale pe piele. Gucci Bloom, întrebuinteaza, de asemenea, notele unei plante folosita în parfumerie pentru prima data, Rangoon Creeper. Descoperita în India de Sud, Ragoon Creeper, întruchipeaza conceptul si numele noului parfum, precum îi schimba culoarea de la alb, treptat se închide spre roz, pentru ca, mai apoi spre rosu atunci când înfloreste. Florile vitei sunt puternic mirositoare, având un parfum floral feminin usor pudrat.

Mi l-am trecut pe lista de investitii si Gucci Bloom sunt convinsa ca va lamuri pe multe dintre noi asupra a ce trebuie sa fie un floral.

Unde il gasiti

In retailul de specialitate, cam toate parfumeriile il au la raft, Sephora, Marionnaud, Douglas, Kendra. Vine in varianta EDP si are si extensie de gama: gel de dus si lotiune de corp.

Online:

  • La Marionnad, aici, il veti gasi cu preturi incepand de la 321 de lei ( 30 ml), gel de dus 209 lei, lotiune 227 de lei
  • La Douglas, aici, il veti gasi cu preturi incepand de la 323 de lei (30 ml)
  • pe Aoro il gasiti aici cu preturi incepand de la 135 de lei pentru format de poseta, 7,5 ml
  • pe BestValue il gasiti aici la pretul de 75 de euro pentru 50 ml ( magazin dutty free) – BestValue este singurul magazin Duty Free online din Romania si este destinat exclusiv calatorilor. Pentru a putea comanda, trebuie sa validezi un bilet de avion.

Astept sa imi spuneti si voi parerea despre el, daca l-ati incercat.