Guerlain are o noua ambasadoare, Esther Kamatari

Esther Kamatari, Photo credit Arnaud Joron

Guerlain si-a ales un nou ambasador, pe printesa fostului regat Burundi, Esther Kamatari. Alegerea acestei personalitati cu atatea semnificatii doreste sa arate inca  o data ca marca Guerlain sustine mediul intercultural si apreciaza eforturile aduse zonei de stil de personalitati din culturi diferite. Esther Kamatari a fost primul model de culoare care a urcat pe podiumurile de fashion din Paris, fiind exilata din propria tara in urma abolirii regimului monarhic din care facea parte.

Guerlain isi propune din ce in ce mai mult sa vina in intampinarea consumatoarelor de pe intregul glob si sustine mereu multiculturalitatea prin toate proiectele pe care le sustine.


Este drept ca vazand aceasta noua imagine Guerlain, nu am putut sa trec peste incidentul mediatic relativ recent provocat de Jean-Paul Guerlain care dintr-o fraza nevinovata, se pare, a fost acuzat de rasism si a fost amendat de un tribunal din Franta pentru afirmatiile facute intr-o emisiune televizata.

Multiculturalitatea pune la un loc credinte si comportamente, iar ceea ce pentru cineva pare o simpla fraza spusa de amuzament poate deveni o jignire versus o intreaga comunitate. Suntem intr-o epoca in care dorim sa devenim globali, sa intelegem fiecare cultura, sa aratam apreciere fiecarei comunitati si cred ca pentru un brand atat de solid precum este Guerlain provocarea este maxima, mai ales cand este vorba si de o piata exclusiva a cosmeticelor de lux, care din start pune limite si stabileste diferente.

Nu poate intamplator exista zvonuri deja confirmate din diverse surse ca Guerlain, detinut de grupul LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, trebuie sa se adapteze la noile cerinte de piata si ca pe acest final de an, gama de skincare se va completa cu produse ceva mai accesibile ( Eau de beaute, apa micelara) din zona de high-end, Guerlain dorind sa se adreseze si tinerilor consumatori si pietelor cu putere de cumparare mai scazuta. Asta va insemna un atu pentru Guerlain si cred ca noul suflu va creste popularitatea marcii Guerlain.

Venirea unui ambasador de culoare, crearea unui nou range si abordarea unor noi piete va insemna pentru Guerlain intrarea in curentul de globalizare care afecteaza si piata de lux. Personal, fiind un spirit conservator cand vine vorba de Guerlain, nu ma simt atat de incantata de acest lucru, insa inteleg evolutia unui asemenea brand si oricum sunt sigura ca produsele iconice precum Shalimar si gama Terracotta vor fi mereu stalpii de sustinere Guerlain pe care , ca si client fidel, le voi avea mereu in produsele preferate.

Guerlain, bonne continuation!