Guerlain, La Petite Robe Noire, Ma Robe Sous Le Vent, Eau de Parfum Intense

Guerlain La Petite Robe Noire, noul concept olfactiv Guerlain lansat de Thierry Wasser inca din 2012, cand a aparut primul parfum sub acest nume, se pare ca nu se opreste si ca devine destul de prolific. Prima mea intalnire cu La Petite Robe Noire, EDT, a fost comme si comme ca. Mi s-a parut un parfum pe care sa il poarte o adolescenta si chiar am fost dezamagita de noutatea Guerlain de la ora aceea. Treptat, tot mirosind parfumul si noutatile ce apareau in aceasta gama, am inteles noul spirit Guerlain si parfumul a inceput sa imi placa. In acest moment in colectia mea am La Petite Robe Noire, varianta EDT, am si creme de corp si varianta Eau Fraiche. Bineinteles ca nu am ezitat sa cumpar si noul ruj sub emblema La Petite Robe Noire si recunosc ca pe lista mea de cumparaturi stau si alte produse din aceasta serie.

La Petite Robe Noire, concept si istorie

La Petite Robe Noire este conceptul Guerlain care a adus brandului acea latura ludica, vesela, tinereasca. Noua generatie de consumatoare nu mai erau atrase atat de mult de Insolence, nu mai mentionez piesele clasice Guerlain, Shalimar sau Samsara, care nu sunt pe placul spiritelor tinere si conectate tot timpul la tehnologie. Ca atare colectia contine urmatoarele parfumuri: La Petite Robe Noire EDP si EDT lansate in 2012, La Petite Robe Noire Couture (EDP) lansata in 2014, a avut si o editie limitata in 2014, iar in 2014 s-a lansat varianta La Petite Robe Noire, Eau Fraiche, EDT.

lapetiterobenoire-istorie-guerlain
Sursa: http://www.monsieurguerlain.com/2015/09/insights.html

S-ar parea ca in special gusturile consumatorilor de peste ocean au provocat casa Guerlain sa lanseze o editie mai intensa, mai indrazneata si mai in acord cu cele mai proaspete tendinte din piata de parfumerie. La ora actuala Lancome cu La Vie est Belle a luat consumatoarele tinere cu asalt, este un parfum care a creat o mica nebunie, Chanel cu Chance Eau Vive a ramas putin in urma ca si impact, concluziile ducand catre o idee simpla: intensitate. Noua generatie doreste parfumuri intense, poate ca ne intoarcem la clasicul Angel de la Thierry Mugler ca si atitudine. Dorinta este pentru acele parfumuri invaluitoare, seducatoare, intense si toate casele de parfumuri isi reseteaza de cativa ani lansarile. Parfumeria de nisa totodata cred ca incepe sa influenteze si dezvoltarea parfumurilor highend, ma uitam si la invazia oud-ului ca si nota in parfumuri chiar accesibile, deci ceva furtuna de parfumuri intensa se anunta.

La Petite Robe Noire, o varianta intensa pentru 2016

La Petite robe noire ma robe sous le vent guerlain 2016 beautybarometer

Guerlain, La Petite Robe Noire, Ma Robe Sous Le Vent, EDP Intense aduce imaginea dezinvolta a la Marilyn Monroe, clasica scena in care rochia ei flutura in vant si ca atare aduce aceasta atitudine la nivel olfactiv. Primele impresii aparute de la specialisti care au avut ocazia sa simta acest parfum spun ca este ceva complet nou, ca noul parfum nu are nici o conexiune olfactiva cu celelalte parfumuri din seria La Petite Robe Noire.  Iata fisa oficiala a notelor anuntata si de Fragrantica:

Top notes: bergamot, blueberry, cotton candy
Heart: Bulgarian rose
Base: patchouli, sandalwood, vanilla, white musk

Cotton candy? Chiar nu imi pot inca imagina aceasta aroma in contextul acestei colectii, nu pot sa imi dau seama pana la urma ce categorie de consumatori vizeaza Guerlain cu acest parfum, insa din iulie 2016 parfumul va fi disponibil in parfumerii si ma voi lamuri. Momentan nici pe eBay nu am gasit mostre sau macar blottere cu acest parfum.

Sticla albastra mi se pare o mica aluzie la sticla de Shalimar, poate o mica punte intre viitor si trecut, nu ma pot inca lamuri, dar pare a fi o lansare ce a agitat teribil comunitatea pasionatilor de parfum. Pe de alta parte, culoarea pare fi in acord cu tot ce inseamna digital, touch screen-uri, ceva de genul, nu as putea fi precisa pe tema asta, insa ceva tehnic si metalic imi inspira.

Personal mi se pare prea multa frenezie dedicata conceptului La Petite Robe Noire, mi-as fi dorit ca Guerlain sa isi concentreze poate creativitatea pe lansarea unor noi parfumuri iconice. Nu stiu daca va mai exista un Shalimar, un Mitsouko sau un Samsara, dar eu asta imi doresc sa apara. In fine, sa vedem si noul parfum intens si in sticluta albastra, sunt mai curioasa decat am fost cand s-a anuntat L’Homme Ideal.

Parfumul va fi disponibil in format de 30, 50 si 75 de ml.

Nu am idee daca va fi lansat si in Romania, eu inca astept Shalimar Souffle de Parfum care nu se stie daca va mai sosi in parfumeriile noastre, dar sa ajungem in iulie.

26920285906_03b91e46aa_o
Sursa: Pinterest