Guerlain l’Homme Ideal, paradox, contraste si dramatism

Il urmaresc cu mare atentie pe Monsieur Guerlain si pe blog si pe Instagram, e cu adevarat sursa mea de informatii despre un brand pe care il ador si va recomand si voua sa ii cititi blogul. Pe pagina lui de Facebook am descoperit inca din vara campania l’Homme Ideal desfasurata de Guerlain in Franta, o campanie complet out of the box pentru un parfum de lux. Adica multa comunicare out-door, un pic ironica, un pic jucausa, ceva ce nu ma asteptam sa vad la Guerlain.


Parerea mea, ca si pasionata de Guerlain, este ca La Petite Robe Noire a deschis o noua etapa stilistica pentru Guerlain, o etapa ludica, non-conformista pe care nu o vad foarte potrivita cu ceea ce transmite Guerlain. Guerlain incepe sa isi doreasca acea popularitate din strada, acel buzz nonconformist al unui secol nebun. Guerlain devine oarecum agresiv in comunicare si cred ca e o chestie momentana, nu vad nici o strategie pe termen lung care sa ramana in acest registru. Poate ca cineva de acolo isi doreste un hop, un salt sau o intruziune in alta zona de popularitate. Este ca si cum as vedea un spectacol de balet si balerinele ar purta blugi in loc de tu-tu.

Sursa poze: campania outdoor Guerlain l’Homme Ideal

L’Homme Ideal de la Guerlain vrea sa incite la putin gossip, la acele discutii interminabile si de non-sens despre barbati si femei care se termina mereu prin rasete si concluzii derizorii. Oricum barbat ideal nu exista asa cum nu exista nici femeie ideala, totul depinde la ce te raportezi. Din acest motiv, Guerlain a facut o campanie in cafenelele franceze punand afise care sa te provoace sa discuti pe tema barbatului ideal. Nu a pus aceste afise pe holul Universitatii Sorbona, deci stia la ce rezultate sa se astepte.

Sursa poze: campania out-door Guerlain l’Homme Ideal

Feeling-ul meu este ca cei care adora parfumurile clasice Guerlain nu vor avea din start o afinitate foarte mare fata de noul parfum barbatesc Guerlain, nu neaparat din cauza aromelor, ci pentru imaginea pe care si-a creat-o.

Guerlain chiar avea nevoie de o largire a gamei masculine si l’Homme Ideal a fost asteptat pe tot mapamondul. Cu siguranta vor urma pareri din partea specialistilor in domeniu care vor evalua in detaliu acest parfum. Eu voi urmari pe Monsieur Guerlain sa vedem ce feed-back-uri aduna.

Notele de varf sunt citrice, notele de mijloc sunt pe baza de migdale – ceva nou in zona de arome masculine pentru Guerlain si Tonka bean, notele de baza sunt piele, vetiver si arome lemnoase.. E un parfum cu accente ceva mai artificiale, dupa cum am vazut si pe fragrantica.com, care aduna pareri de toate felurile. Nu va fi cu siguranta un “clasic” Guerlain.

Pentru ca deja parfumul a ajuns in magazinele Sephora, voi merge sa vad cum e.

Inca un detaliu care imi confirma ca acest parfum are un scop quasi-comercial este ca nici bine nu a fost lansat ca are extensie de gama completa, surprinzator mai ales in cazul unui parfum barbatesc.

 

 

 L 'Homme Ideal, EDT, 321 lei(50ml)