Guerlain Tonka Imperiale Review

Guerlain Tonka Imperiale este parfumul meu de resemnare, de acceptare. Tonka Imperiale este parfumul pe care il port atunci cand am un moment de rascruce, sa spun asa, si cand am nevoie de un plus de rabdare si intelegere. Este un parfum nobil, dar intr-un sens ceva mai auster. Desi tonka ca si aroma inseamna caldura, feminitate, eu il asociez cu ideea de cult religios, chiar biserica, dar nu intr-un sens cliseistic. Mai exact, nu sunt genul care sa frecventez astfel de locuri dupa o convenienta sociala ce personal o consider ipocrita. Pentru mine, ideea de spiritualitate si de divinitate nu are nevoie de un spatiu anume unde cineva canta niste incantatii si niste persoane stau inghesuite sa murmure cuvinte al caror sens nu stiu daca il inteleg in totalitate. Conectarea la divinitate eu o simt acolo unde ma pot detasa de nimicuri si unde pot avea un moment real de liniste. Cu Dumnezeu poti vorbi de oriunde, pana la urma.

Tonka Imperiale este un parfum din seria L’Art et la Matiere, o serie pe care Guerlain o dedica unor ingrediente iconice si pretioase. Am norocul sa am o editie mai veche. Parfumul a fost lansat in 2010, este o creatie a lui Thierry Wasser, actualul parfumier al casei Guerlain, dar recent a fost relansat ca si ambalaj, in 2017. Este un parfum balsamic, cald, invaluitor, cu accente evidente de tonka, dar tonka e imbracata si potentata cu ceva arome de ambra si tabac. Eu intrevad si ceva smirna. In fine, daca vreti sa vedeti descrierea standard o gasiti pe fragrantica.com sau direct pe site-ul oficial Guerlain, aici.

Tonka Imperiale este pentru mine si un parfum al momentelor de meditatie sau al acelor momente cu mine insami, de singuratate, cand trebuie sa gandesc ceva, sa decid sau cand pur si simplu vreau sa imi las liber firul gandurilor.

Tonka ca si ingredient a fost prima data folosit de casa Guerlain in creatia renumitului Jicky, insa acolo il gasesc ceva mai acid, daca pot spune asa. Asa il simt acolo. Mie Jicky mi se pare intepator si un pic enervant. de asta nu inteleg de multe ori legatura dintre Jicky si Shalimar pana la un punct.

In Romania inca nu veti gasi colectia l’Art et la Matiere in parfumerii, nici macar la Madison sau la Obsentum, unde eu as fi sperat sa le gasesc. Ca atare, tot calatoriile sau comenzile pe eBay o sa vi-l aduca mai aproape. Pe eBay mai aveti ocazia sa cumparati decanturi, insa va incurajez sa cautati si pe Faceook grupurile internationale de pasionati de parfum unde gasiti la vanzare decanturi din parfumurile pretioase si nu numai. Pretul lui oficial este de 205 euro pentru 75 de ml. Sticla in varianta veche pulverizatorul separat are o nuanta de beige, la sticla noua este oarecum spre un mov.

Tonka Imperiale este un parfum unisex pentru ca nu are legatura cu ideea de sex, de diferentiere bazata pe asa ceva. Il vad purtat fara probleme fie de o femeie sau de un barbat. Nu mi se pare ca are o dezvoltare diferita sau conditionata de purtator, este un parfum foarte constant, daca ii pot spune asa. Sa vorbesc despre persistenta si sillage mi se pare nerelevant, pentru ca cine il poarta este suficient de bine invaluit in el incat se se mai gandeasca la detaliile acestea tehnice. Rezista pe pielea mea peste 5 ore fara probleme si lasa o amprenta calda.