Hommage a Vincent van Gogh, hommage a soi-meme

Hommage a Vincent van Gogh, hommage a soi-meme

Hommage a Vincent van Gogh este una dintre noile colectii ale bijutierilor casei FREYWILLE. Bijuteriile nu sunt neaparat apanajul meu. Am extrem de putine, le caut sa fie  cat mai putin invazive. Invitatia la evenimentul de lansare a acestei colectii a coincis insa cu une petite affaire privee foarte asteptata si va spun sincer ca am vazut mai mult Vincent van Gogh in fata ochilor decat ideea de bijuterie.Si asa m-am trezit intr-un magazin unde pret de cateva secunde am crezut ca va fi expus chiar um tablou Vincent van Gogh si de fapt intuitia mea a fost buna. Toate noile bijuterii si esarfe emanau puternic din ceea ce iti transmite un tablou van Gogh.

Cred ca floarea soarelui ii datoreaza nobletea in lumea artistica acestui pictor si totodata acel albastru oarecum strident. Despre van Gogh e bine de stiut ca el a fost un pictor cu putin succes comercial in vremea sa. Insa acum tablourile sale se vand la licitatii cu preturi foarte mari si extrem de mari. Totodata, opera sa inspira atatea zone de fashion incat daca ar fi sa sa reincarneze si sa isi primeasca toate drepturile de autor, ar fi cu siguranta unul din milionarii acestui secol. Din pacate, a murit tanar si a trait din depresie in depresie, se pare si cu ceva accese de nebunie. A avut forta sa picteze cat au pictat altii intr-o viata mult mai lunga.

De ce am pus in titlu pe langa numele de colectie si expresia ,,hommage a soi-meme”? Cred ca fiecare dintre noi are nevoie de un moment cand sa isi aduca un omagiu real catre el insusi ca apoi sa se poata bucura de tot ce ii ofera viata. Un omagiu siesi nu inseamna ceva opulent sau modest sau excentric, de fapt nu are nici o definitie chestia asta. Inseamna pur si simplu sa te bucuri de ceva doar al tau, un egoism sanatos, citez aici pe cineva competent pe zona evaluarii egoismului. Totodata viata nu inseamna ceva liniar si nici nu e ok sa fie liniara. Azi poti sa iti accepti neputinta, dar maine e acea zi cand e momentul sa iti accepti bucuria si celebreaza asta.

Hommage a Vincent van Gogh, FREYWILLE, mon opinion

In magazinul superb FREYWILLE in care nu am intrat pana acum din perspectiva ,,oricum nu ma pricep la bijuterii si nici nu vad un motiv sa cheltui pe ele”, am descoperit insa si parfumuri. Si nu doar parfumuri, am descoperit si esarfe. Am multe esarfe si ma bucur de ele pentru ca transporta cel mai bine parfumul si parfumurile pe care le incerc de-a lungul unei zile. Nu pot sta cand lucrez cu esarfa tot timpul, dar am o pashmina transformata intr-un fel de pled pe scaunul de la birou si preia din parfumurile incercate de-a lungul zilei. Dar sa revin la magazin, mi se pare ca transmite o energie tare placuta si armonioasa, parfumuri, esarfe si bijuterii ce par desprinse dintr-une petite boutique d’art.

Revenind cu picioarele pe pamant, poate si pe langa un lan de floarea soarelui unde o fi stat si Vincent van Gogh sa isi incarce inspiratia, va spun doar ca esarfele au preturi ce pornesc de la 400 de lei si ajung pana la 1000 de lei. Certainement, sunt din matase, exceptional lucrate. Nu azi, nu maine, dar in viitorul nu foarte indepartat imi planific sa ma bucur de o achizitie ce va insemna o esarfa cu ceva din spiritul acelui loc. O, da, si un parfum. Sphinx Mystique m-a incantat cel mai mult. Toate parfumurile FREYWILLE sunt prezentate pe site-ul oficial FREWWILLE.

Bon, ca sa nu repet eu ce au scris cei de la FREYWILLE mai bine, va las si cu cateva fragmente din informatia venita direct din partea lor pe marginea acestei colectii.

Hommage a Vincent van Gogh, FREYWILLE, informatii a bien retenir

După o perioadă de îndelungă cercetare și teste de creație, FREYWILLE dezvăluie un nou omagiu dedicat unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor – Vincent van Gogh (1853 – 1890).
Trei dintre capodoperele artistului au fost alese ca sursă de inspirație pentru a crea bijuterii ce vor impresiona prin coloristică și elementele simbolistice: “Ramuri de migdal înflorit”, “Noaptea înstelată” și “Floarea soarelui”. Multe ore, creație și dedicare au fost acordate acestei noi colecții, care este cu siguranță o piatră de hotar semnificativă în lucrarea creatoare a brandului.

L’Amandier“ – cele doua seturi au ca inspirație tabloul “Ramuri de migdal înflorit”

Disponibil în două culori vii, turcoaz și roșu strălucitor, motivul L’Amandier reflectă o nouă zi de primăvară care așteaptă o înflorire completă: designul pe turcoaz strălucește in fundalul de un gradient liniștit, radiind un aer contemporan și proaspăt, în timp ce variația cu fundal roșu strălucitor debordează de culoare, având un spirit cald și aprins.

‘Éternité’ – setul are ca sursă de inspirație celebrul tablou “Noapte înstelată”
“The Starry Night”, una dintre cele mai apreciate picturi ale lui Van Gogh, transpune peisajul din camera artistului chiar înainte de răsăritul soarelui, cu includerea unui sat idealizat. Cu mare grijă și atenție la detalii, echipa de artiști FREYWILLE a interpretat designul original și a adus la viață cerul înstelat în bijuterii cu email.

‘Fleur d’Or Jour’ – setul este inspirat de tabloul “Floarea soarelui”
Van Gogh a creat numeroase variante care au avut ca motiv central floarea-soarelui. Setul realizat de artiștii FREYWILLE este o simbioză a acestor imagini. Cu toate acestea, inspirația principală a fost luată din cele mai renumite opere de artă ale lui Vincent van Gogh într-o serie de tablouri din 1887 – “Douasprezece floarea-soarelui într-o vază”.

Cea mai fină pulbere de aur de 24k este prezentă pe suprafața din email a tuturor pieselor din colecția Hommage a Vincent van Gogh. Se regăsește în florile și ramurile de migdal, strălucește în tușe de auriu pe petalele de floarea-soarelui și luminează cerul înstelat al nopții.

Emailul artistic unic, aplicat în mai multe straturi pe fiecare bijuterie și tratat termic în cuptoare la temperaturi înalte, dar și cei aproape 100 de pasi diferiţi pentru a produce decorul delicat și intens colorat, ce va fi fixat ulterior pe montura metalică, transformă bijuteria într-o poveste despre artă în cea mai pură formă a sa. Fiecare bijuterie FREYWILLE este realizată manual, în Viena, de către experți în arta emailării, în timp ce culorile unice conferă o strălucire aparte bijuteriilor.

Mixul de culori vibrante, bogate, cu pastelurile delicate fac din noua colectie HOMMAGE a VINCENT VAN GOGH o declarație despre viață în sine, cu sensibilitatea, forța și angoasele ei.
În cei doar 10 ani de creație, Vincent van Gogh s-a remarcat prin numărul impresionant de tablouri lăsate în urmă, dar și prin forța exprimată de opera sa. Culorile îndrăznețe, stilul energic și liber al pensulei încărcate de vopsea consistentă exprimă lupta sa interioară, dar și inocența în fața simplelor bucurii oferite de viață.

Iubirea artistului pentru viață este surprinsă de FREYWILLE prin puternicele nuanțe de galben și oranj îmbracate în aur de 24K ale colecției Fleur D`Or Jour, ale cărei nuanțe solare încorporate în email pe fundalul turcoaz creează un efect vizual tridimensional.

Și pentru că această colecție a fost lansată în mijlocul verii, L`amandier – disponibilă în două versiuni- poate accesoriza cu ușurință orice ținută. Delicatețea florilor de migdal în bleu ciel-ul cerului liber, îmbinată cu accentele de inspiratie japoneză aduse de artiștii casei, transformă fiecare piesă într-o operă de artă ce poate fi purtată în fiecare zi.

Agonia spiritului creator traversează atât spațiul teluric, cât și celest, cunoscând stări contradictorii, însă păstrând de fiecare dată speranța: de la bucuria simplă adusă de câmpurile de floarea soarelui și până la delicatețea ramurilor de migdal. Iar când noaptea acoperă cerul și pământul, eternitatea nu mai pare atât de rece, deoarece lumina stelelor încălzește peisajul, idilic conturat în “Noaptea înstelată”.

Multitudinea de nuanțe de albastru ale cerului lui Van Gogh este armonizată cu delicatele tușe de aur de 24K în setul Éternité. Efortul susținut al artiștilor pasionați, reflectat în ore nesfârșite de creație, certifică faptul că bijuteriile FREYWILLE sunt unice, garantând în același timp produse de cea mai înaltă calitate.

HOMMAGE a VINCENT VAN GOGH, expresia iubirii profunde pentru viață – în simplitatea, bogăția și neliniștile ei.