Indragosteste-te cum vrei tu

Indragosteste-te cum vrei tu. Nu ai ales neaparat sa te nasti, nu vei alege cand si cum sa mori, dar iubirea o alegi cand si cum vrei tu. Cu siguranta ca venirea pe lume este o combinatie intre o energie ce doreste sa se intrupeze si rezultatul unei iubiri mai mult sau mai putin reale. Nu toti copiii se nasc din iubire.

Indragosteste-te cum vrei tu

Indragostirea este mereu un risc. Nu ne indragostim mereu de cine trebuie. Sau cel de care te indragostesti astazi nu mai este acelasi peste ceva timp. Cum nici tu nu vei mai fi la fel.

Oamenii sunt buni, o sa iti zica unii. Oamenii sunt rai. Barbatii inseala. Femeile sunt profitoare. Nimeni nu iti poate garanta nimic. Iubirea nu are mereu gust bun. Iar mintea incepe sa ti-o ia razna de la atatea prejudecati.

Nu alegi ce iubesti. Iar iubirea nu vine neaparat cand trebuie si nu alege. Si uneori nici nu iti este clar cat e atractie, cat e dorinta si cata alegere deliberata. Uneori simti ca daca nu vei vedea din nou ochii acelei persoane, nu vei avea pace. Alteori vrei sa intinzi mana si sa simti cine este dincolo de mirosul acela.

Iubirea in istorie si psihologie

Cercetatorii britanici se cearta cu Freud. Rusii cred in vodka. Eschimosii iti ofera femeia lor. Toti vor sa dea un diagnostic iubirii. Fiecare psiholog iti va explica cum aplici tu un etern tipar oedipian. Ca inca vrei sa fii iubit matern. Ca inca vrei sa lovesti ca sa exprimi furie si iubire. Yoghinii te exaspereaza cu sexul tantric cand tu esti satul de atata distantare.

Cea mai mare pedeapsa pe care ne-o aplicam ca specie este privarea de iubirea. Sau stalcirea relatiilor de iubire. Am reglementat relatiile de cuplu introducand casatoriile cerute si impuse de conditii comerciale si de raport de forta.

Citeam in istoria Frantei ca o printesa, ceruta la o casatorie imperiala, a fost trimisa acasa pentru ca era prea mica sa devina mama. Asta a creat tensiune intre cele doua puteri.

Maria Antoaneta s-a chinuit peste 6 ani sa ii trezeasca libidoul lui Louis XVI si pentru asta a fost apoi acuzata ca a fost o usuratica. Culmea, desi a fost printre putinele regine ce si-a crescut copiii, a indraznit sa alapteze si sa se retraga din lumea mondena doar ca sa se dedice familiei. Apropos, Louis XVI avea probleme grave de obezitate si medicul regal recomanda din ce in ce mai putina mancare. Insa la fastul regal francez era o sfidare sa nu mananci.

Iubirea ta va fi mereu judecata. Frumoasa venetiana nu exista. Femeile atat de frumoase si de libere nu aveau un trai prea lung pe atunci. Iar Kim Basinger nu mai este considerata sexy pentru ca are buze prea subtiri. Legendele Netflixului iti vor crea mai multe batai de cap decat aveai deja.

Curtezanele de odinioara au fost mereu necesare, insa sacrificate. Frustrarile de acasa trebuiau eliberate undeva. Stiati ca prostituatele beiau potiuni aproape otravitoare pentru a nu ramane insarcinate? De asta traiau putin, practic doar cat produceau amor ca moneda de schimb. Femeile ce se bucurau de experienta erotica erau considerate bolnave si medicii vremurilor intunecate le dadeau substante de dormit. Ca sotie nu aveai voie decat sa faci sex pentru procreere, iar regula asta a mers mult pana aproape de Primul Razboi Mondial. De asta aveai in casa o menajera tanara care sa asigure calmul masculin.

Iubirea in epoca cenusie

Lumea cenusie de azi pare a fi Edenul absolut. Nu sunt reguli. Sunt doar jocurile stupide nuantate de Internet, bani, poluare, infertilitate si femeia cu prea mult testosteron. One night stand, casual sex, sex buddies, mercy sex, power sex sunt noile terminologii. Nici nu mai esti sigur exact daca pe cearsaful tau o sa gasesti un cod de bare sau rasuflarea ta.

Sex toys-urile intra in mass market. In curand o sa iei de la supermarket un kilogram de cartofi si un vibrator.

Nu o sa mai poti vorbi decat pe WhatsApp. Cand o sa vrei sa ii spui ceva, nu vei mai gasi emoticoanele si cum sa verbalizezi Te iubesc fara sa pari fara sens?

Pana la urma e ceva ce e in tine si nu vei putea sa mai opresti. Asa ca indragosteste-te.

Fotografii folosite:

Photo by Joshua Mcknight from Pexels

Photo by Katie Salerno from Pexels

Photo by Снежана from Pexels