Vopsirea parului e un mare avantaj de care se pot bucura femeile de multa vreme. Vopsirea parului acasa este maximum de comoditate pentru fiecare femeie. Sa poti face asta acasa este probabil una dintre marile inventii ce au dovedit apreciere pentru ritualurile feminine. Vopsirea parului acasa sau la salon, avantaje si dezavantaje, acesta va fi subiectul acestui articol si cred ca vor fi multe informatii de ajutor.
Vopsirea parului, istorie si trenduri
Femeia se confrunta cu infrumusetarea sa de sute de ani, chiar mii de ani. In antichitate deja incepuse mania vopsirii parului, insa nu era mereu cu succes si aducea incidente. Femeile se vopseau acasa combinand tot felul de substante si otet.
Ca sa semene cu zeitele, femeile din Antichitate isi decolorau cu greu parul cu lamaie sau chiar apa de mare. Henna era o alta modalitate de a-si colora parul cu nuante rosiatice sau chiar negre.
Pentru obtinerea acelui blond venetian, femeile din secolul XVI treceau prin niste procedee indelungate si destul de distrugatoare pentru fibra capilara. Miere, alaun si branza combinate se aplicau ca o pasta pe par si apoi stateai expusa in cel mai puternic soare. Se mai foloseau mixul de lamaie si sofran pentru a mentine reflexele rosiatice.
Abia dupa 1800 au aparut formule chimice de a colora parul, in special de a-l deschide la culoare. Chimistul englez William Henry Perkin a facut o descoperire accidentala incercand sa obtina izolarea chininei pentru un tratament antimalarie, a descoperit de fapt o substanta ce initial a fost folosita intens in industria textila pentru a colora stofele. Dupa multe experimente si incercari de a gasi o formula cat mai putin toxica, s-a ajuns la varianta din 1950. In perioada aceea extrem de multe femei purtau acel blond platinat obtinut prin decolorare.
Blondul, culoarea iconica
Marylin Monroe practic si-a schimbat look-ul dramatic si asa a devenit un sex simbol apreciat pana in prezent. Gentlemen prefer blondes, film iconic lansat in 1953, a insemnat explozia unui trend mondial in a fi blonda.
Milioane de femei doreau sa fie blonde. Ca atare cererea de vopsea de par blond a devenit extrem de mare si toti producatorii s-au intrecut in a veni cu nuante si versiuni de vopsea. Combinatia de peroxid de hidrogen si amoniac a adus industriei cosmeticelor un avant major pe partea de colorare par.
Vopsirea parului acasa sau la salon
Astazi o vopsea de par face diferenta. Este acel produs care iti usureaza viata. Eu una de cate ori ma vopsesc acasa, ma simt foarte bine. Chiar recent, dupa perioada de carantina acasa, am zis hai sa ma vopsesc. Vreau sa va zic ca starea de spirit deja s-a schimbat. Cand ma uit in oglinda si ma vad cu parul in culoarea dorita, senzatia de bine se instaleaza. Cand vad radacinile vizibile, simt ca ceva nu e in regula. De asemenea, firele albe, din ce in ce mai dese si prezente, nu pot sa spun ca imi plac. Nu pentru a ascunde varsta, ci pur si simplu pentru partea de estetica.
Astazi sunt multe variante de vopsea. Poti alege vopsea de par cu amoniac, fara amoniac, variante de produse de decolorare. Unele vopsele contin ingrediente vegetale menite sa trateze firul de par si sa mentina hidratarea pe timpul vopsirii. Sunt momente cand aleg vopsea fara amoniac. Totusi, formulele de astazi, cum sunt cele de la Loncolor, chiar si cu amoniac nu mai sunt atat de neplacute ca cele de acum 20 de ani.
Vopsirea parului acasa, avantaje si dezavantaje
Vopsirea parului acasa si avantaje, dar si dezavantaje si o sa va povestesc despre ele.
Avantajele vopsirii acasa
Unul ar fi ca te poti vopsi cand doresti, fara sa consumi timp de mers pana la salon.
Un alt avantaj ar fi si de ordin financiar. Cu cateva zeci de lei iti cumperi vopseaua dorita. E drept, mai costa si produsele auxiliare, dar nu ca la salon.
Cat stai cu vopseaua in par, poti face alte activitati. Poti chiar sa te ocup de alte detalii de infrumusetare, cum ar fi epilarea sau manichiura. Sau poti chiar sa faci putina ordine in casa. Nu te deranjeaza cu nimic vopseaua din par.
Un alt avantaj pentru mine personal este faptul ca uneori ma joc mixand nuante. Imi cumpar cutii cu vopsea cu mici variatii de nuante de blond si recunosc ca uneori imi ies culori foarte dragute.
Vopsirea acasa iti da si acea stare de bine personala. Iti dedici tu timp tie, faci ceva pentru tine. Este si inspirant sa vezi ca poti sa te transformi cu mainile tale.
Dezavantajele vopsirii acasa
Unul dintre dezavantaje este cu siguranta aplicarea. Am patit sa ma vopsesc si dupa spalare sa vad ca anumite zone nu au fost bine acoperite cu vopsea.
Un alt dezavantaj poate fi alegerea culorii. Un stilist stie ce culoare se poate obtine in mod optim. Cred ca ati patit si voi sa va cumparati o vopsea care in parul vostru sa apara altfel decat v-ati fi asteptat.
Tratarea parului dupa vopsire poate nu e mereu bine aleasa acasa. Un specialist stie sa analizeze parul si sa isi dea seama ce tratament ii este indicat post vopsire.
Un alt dezavantaj al vopsirii acasa este ca iti poti pata mainile sau ceva prin casa. Fireste ca sunt mici incidente, insa la salon stilistul se ocupa de tine, tu doar stai pe scaun si riscul sa te murdaresti este net mai scazut.
Vopsirea parului acasa, secrete aflate chiar de la stilisti
Vopsirea parului acasa are si cateva mici secrete sa reuseasca.
Foloseste manusi de unica folosinta de buna calitate ca sa nu ai probleme sa iti alunece de pe maini.
Transforma o punga intr-o capa de aplicat pe umeri. O poti folosi apoi ca sa acoperi parul cat vei sta prin casa cu vopseaua in par.
Mixeaza foarte putina masca de par in vopseaua de par. Atentie, nu mult, doar o lingurita, pentru a aduce un plus de hidratare parului chiar din timpul vopsirii.
Piaptana bine parul inainte si incepe vopsirea din spate.
Imparte parul si fixeaza-l cu clesti ca sa aplici parul la radacina.
Clateste cu apa din abundenta parul si aplica intai putina masca, apoi fa o samponare usoara.
Aplica pe lungime o crema leave-in pentru par sau un ser pentru par.
Usuca parul cu temperatura cea mai mica. Profita sa il lasi sa se usuce in aer liber daca tot esti acasa.
Care este experienta ta cu vopsitul acasa sau la salon? Lasa-mi povestea ta in comentarii.
(P)
Lasă un comentariu