Lalique Amour, un nou amor olfactiv

Pentru ca avem reduceri Black Friday la Notino in perioada aceasta, ma gandeam sa va fac cunostinta, atat cat imi permite un articol, cu un parfum care pe mine m-a prins repede. Este vorba de Lalique Amour, apa de parfum, un parfum floral usor lemnos, potrivit si pentru vara arzatoare. Lalique este o marca cu prestigiu pe tot ce inseamna arta vizuala.

Inclusiv sticla acestui parfum este inspirata de usile unui palat din Tokyo, usi realizate de René Lalique. Lalique a dus proiectul la bun sfârșit, cu eleganță, creând capodopere de design, cu siluete de personaje feminine cu aripile deschise.

În anii 80, palatul a devenit un muzeu metropolitan, unde capodoperele lui Lalique pot fi admirate și astăzi. Tocmai aceste uși de sticlă au inspirat flaconul parfumului Lalique L’Amour, creat în onoarea iubirii lui Lalique pentru toate femeile și toate florile.

Parfumul se incadreaza in categoria floralelor lemnoase, insa as opta sa spun ca este mai degraba floral.  A fost lansat in 2013 si creatoarea este Nathalie Lorson.

Piramida olfactiva a parfumului L’Amour Lalique

Piramida olfactiva conform descrierii oficiale ne arata o infuzie de flori cu personalitate, insa nu va speriati de tuberoza.
Note varf” extras din portocala amara, bergamota, boboc de trandafir
Note de mijloc:  gardenie, iasomie, tuberoza
Notele de bază : cedru, mosc, lemn de santal

Parfumul este foarte purtabil, indiferent de sezon, nefiind invaziv si avand o proiectie de bun simt. Mi se pare un parfum ce inspira un buchet de flori roz, carnoase, pline de nectar, chiar daca doar imaginar. Este un parfum ce il vad purtat deopotriva de adolescente, cat si de doamne mai in varsta. Tuberoza nu e insistenta, iar portocala amara si bergamota il fac sa fie foarte respirabil.

La capitolul pret, parfumul este accesibil varianta de 50 ml costa 118 lei si cea de 100 ml 125 de lei, deci as putea spune un raport pret calitate extrem de bun. Arata extraordinar pentru a fi facut cadou.

Lalique este o marca care la capitolul parfumuri m-a cucerit de mult si inca nu am mirosit tot ce mi-am dorit. Voi ce spuneti despre Lalique?