L’Interdit de Givenchy, parfumul interzis

L’Interdit Givenchy este noutatea in materie de parfumuri pe care Givenchy a lansat-o cu mult buzz in acest an. Fireste in advertoriale ati citit deja textele standard si o gramada de detalii despre conceptul acestui parfum.

Plecand strict de la acest nume L’Interdit as putea spune ca intra in caracteristica casei Givenchy sa experimenteze mereu zone interzise, sa zicem asa. Hubert de Givenchy este in sine un aristocrat care a muncit sa isi creeze propria marca, care a creat haine pentru o actrita muza a vremii si care a indraznit sa faca haine din materiale ieftine focusandu-se pe design. In familie erau artisti care creasera design si pentru palatul Elysee sau Opera Franceza, insa el a ales sa faca haine. Ce este interesant este legatura pe care el a stiut sa o creeze cu clientela sa si apoi cu muza sa. Audrey Hepburn. Va vine sa credeti sau nu, Audrey Hepburn a fost probabil prima si ultima figura iconica pentru un parfum si care a facut asta din prietenie, nu contra unui contract de publicitate. Atat de stransa si empatica era legatura dintre ea si Hubert.

Prima editie L’Interdit din 1957 este mai degraba un parfum floral. Era creat de Francis Fabron, Francis Fabron este creatorul unui alt parfum iconic L’Air du Temps de la Nina Ricci, ca atare nu cred ca trebuie sa zic mai mult. Nu am avut ocazia sa miros primul L’Interdit, insa exista recenzii care spun ca era vorba de un floral elegant si aldehidic, ceva in linia lui Chanel no. 5, dar cu o eleganta imprimata clar de creator. Unii recenzori spun ca notele de capsuna ar fi facut surpriza completa intr-un parfum ce se recomanda a fi clasic. Se mai spun ca Audrey Hepburn a purtat parfumul timp de un an pana a fost lansat.

Cum este L’Interdit 2018?

Cu certitudine noul L’Interdit este pentru o Audrey Hepburn de astazi. Note fructate amestecate cu vanilie, paciuli si vetiver. Un fel de arome in contrast, insa lasand clar o amprenta dulceaga. Note fructate, note obraznice de tuberoza. Dar, asa cum am zis in clip, nu stiu ce o fi facut maestrul chimist din spatele acestui parfum, insa undeva se simte un nas din somelier care parca a vrut sa rupa ceva din aroma unui vin rosu, licoros si sa stropeasca vanilia din acest parfum. Tot asa eu mai simt o ambra prafoasa, evident ambroxan, nu vorbim aici de amber gris, ca atunci parfumul ar costa de trei ori pretul lui, in afara costurilor de publicitate.

Givenchy il comunica ca un parfum al contrastelor, un clair-obscur reflectat in doua buchete de flori, unul de flori albe si altul intunecat. Enfin, este un mic joc de marketing, dar suna bine si femeilor le plac contrastele care duc spre chic.

Am mai mirosit acum niste ani buni un parfum ce continea ideea de l’Interdit, Jardin d’Interdit, si am ramas impresionata de delicatetea si eleganta unui floral ce mi s-a parut atunci perfect.

Parfumul L’Interdit a aparut odata si cu crema de corp ca parfumul sa poata fi purtat in toata intensitatea lui. O gasiti deja in parfumerii alaturi de parfum. Exista si set parfum si crema de corp.

Il gasiti aici la Marionnaud cu preturi incepand de la 308 lei pentru 35 de ml. Se mai gaseste la 50 si la 80 de ml.