Clarins si artrita, cercetare si generozitate

Clarins si artrita sunt deja o alaturare de termeni care aduc in atentia noastra un proiect de care Clarins se preocupa de 25 de ani. Clarins sustine cercetarea minutioasa a cauzelor acestor afectiuni, iar in 2016 Clarins si Arthritis Foundation au decis sa sustina proiectul Miriad. Miriad este un proiect ambitios condus de Prof. Maxime  Bréban de la Ambroise-Paré Hospital de-a lungul a trei ani. Ce isi propune acest proiect? Sa gaseasca o legatura intre dezechilibrul florei intestinale si o disfunctie a sistemului imunitar. Mai exact cum microbiomul intestinal joaca un rol foarte important in imunitatea noastra.

Prof. Maxime  Bréban se concentreaza pe doua forme de artrita, forme de boli autoimune, spondyloartrita si  poliartrita reumatoida care fac ca sistemul imunitar sa se dezechilibreze si articultatiile sa fie inflamate. Toate acestea sunt realizate cu un sprijin financiar din partea Clarins. Primii doi ani de cercetare arata clar ca eforturile duc spre concluziile estimate si ca microbiomul persoanelor afectate este diferit fata de cel al persoanelor sanatoase. Analizele arata prezenta unei bacterii specifice intalnite in microbiomul persoanelor afectate, se numeste R.gnavus  si are un rol de preinflamare.

Pasii urmatori ai proiectului Miriad este sa se stabileasca o  forma de vindecare indusa si printr-o dieta ce sa aduca bolnavului un microbiom sanatos. Pana la urma acea expresie ,,Suntem ceea ce mancam” incepe sa capete sens si in acest studiu.

Clarins isi doreste sa continue finantarea acestui proiect si pentru fiecare Huile Tonic vandut, ei doneaza in contul acestui proiect. Clarins sustine aceasta cauza a vindecarii artritei de 25 ani si ramane in continuare cea mai mare initiativa de a colecta fonduri pentru artrita din Franta. Familia Courtin-Clarins a fost si este extrem de implicata in acest proces si isi doreste sa gaseasca solutii de a aduce alinare celor peste 100 de milioane de persoane din Europa ce au aceasta afectiune.

Anul acesta eu am terminat un asemenea ulei si vi l-am si prezentat aici. Este evident unul dintre produsele preferate ale anului. L-am folosit intens in special dupa antrenamente cand o forma de febra musculara combinata cu intinderi imi da batai de cap. Dar el ca si produs cosmetic in sine este placut de aplicat dupa dus, nu are parfum, s-ar putea ca mirosul ceva mai vegetal sa surprinda, prin menta salbatica, insa este reconfortant si sigur iti tot vine sa il folosesti. Il gasiti in parfumerii si online aici la Marionnaud.