Melodii preferate, non beauty topic

Am zis sa fac si un articol non beauty, insa legat tot de ceva frumos, anume muzica. Muzica a fost prima mea pasiune si primul meu hobby, abandonat pentru ca prioritatile au fost altele. Dupa multe aparitii pe scena la Cantarea Romaniei ( cine a fost pionier isi aduce aminte ce era treaba asta), a venit 1989 si am crezut eu atunci ca muzica e un moft si ca nu am cum sa fac asa ceva. Plus ca nu imi mai placeau nici noile tendinte din muzica romaneasca, am aflat cum mergeau treburile in spatele scenei, m-am speriat la varsta aceea si am zis ca mai bine raman tocilara si ascult muzica  invatand pentru examene serioase si facultate cu viitor. Bun, cam asta e povestea, va las cu melodiile care mie imi plac cel mai mult si va spun doua-trei cuvinte despre fiecare.

  1. Elton John, The One

Elton John mi se pare artistul complet la capitolul muzica pop sau contemporana. Imi plac de fapt foarte multe melodii din repertoriul lui si il pot asculta non stop.

2. Elton John si George Michael, Don’t let the sun go down on me

George Michael nu imi place in mod deosebit, insa melodia asta este superba si combinatia cu Elton John spune tot. Au fost zile cand am ascultat-o de peste 30 de ori, nici nu mai stiu.

3. Guns’n’Roses, November Rain

In clasa a XI-a, invatam in focuri gramatica franceza ascultand caseta Gun’s’ Roses si atata fataiam caseta sa ajunga mereu la melodia asta, pana s-a rupt. Era tare greu sa inregistrezi o caseta numai cu o melodie, m-am straduit eu un pic si am reusit ca macar pe o caseta sa am melodia asta de vreo 4 ori. Isi mai aduce aminte cineva de casetofoane??

4.Nirvana, Where did you sleep last night, Unplugged Am stat la coada sa prind caseta Nirvana Unplugged si caseta a fost ascultata pana s-a facut ferfenita. Dar melodia asta mi-a placut cel mai mult. Si da, chiar am plans cand am aflat ca Kurt Cobain a murit si nu am vrut sa cred ca s-a sinucis.

5. Celine Dion, That’s the way it is. Este o melodie care ma remonteaza de foarte multe ori.

6.  Holograf, N-am iubit pe nimeni

Holograf este printre putinele formatii de muzica romaneasca care imi place de niste ani, este muzica muzica, nu zgomot.

7. Iris, Sa nu crezi nimic, Iris este o alta formatie romaneasca din categoria spusa mai sus.

 

Si surpriza de anul trecut a fost Vunk cu Un alt univers. Ceva nesperat, nu credeam ca o sa mai aud o melodie romaneasca care sa ma faca sa o ascult si de 10 ori pe zi.