Parfumuri replica sau orase replica, parfum Lorinna si inspiratie Dior

Stiti de ce i se spune Bucurestiului Micul Paris? Pentru ca in epoca interbelica, o epoca superba, dar nu numai atunci, ci si mai inainte, in batrana Europa, asa era numit Bucurestiul. Cuconetul roman isi comanda la modistele fie din Calea Victoriei, fie prin alte zone urbane ale Romaniei, modele de rochii ce copiau croielile Chanel, Vionnet sau Madame Gres. Nimeni nu parea suparat de asta. Din contra, modistele si croitoresele, stateau cu revistele sosite din Paris si copiau cu migala modelele, le transpuneau in tipare si faceau zeci de incercari pe panza ieftina pana reuseau sa scoata faldurile semnate Gres sau taietura perfecta a taiorului Dior sau Chanel. Cine avea bani, se urca fie in tren sa ajunga la Paris si sa isi faca rochiile direct in capitala modei. Dar nu era vorba doar de bani, era vorba si de puterea de a calatori zeci de ore ca sa strabati intreaga Europa si sa ajungi in orasului Luminilor, Paris.

Si tot asa faceau si farmacistii romani in spiterii si drogherii, se chinuiau sa scoata cosmeticele vremii, rosul de buze, pudra Caron sau apa de colonie pentru domnitele ce renuntasera la a mai purta busuioc in san sa fie parfumate si isi doreau parfumurile cu iz frantuz. Si se pare ca si obrazul doamnelor burgheze cu ceva bani la tescherea nu se supara cand spiterul recomanda elegant o apa de colonie precum cea a imparatasei, stiti voi care.

Anii au trecut, moravurile au ramas

Sunt atinsa de patima parfumurilor de pe cand inca nu stiam bine sa ma sterg la nas, daca imi permiteti o fraza usor licentioasa. La 7-8 ani eram fermecata de parfumuri Miraj si de apele de toaleta in sticlute ieftine. Am vazut prima data in viata mea un Samsara la 19 ani si am crezut ca este zeul parfumurilor. Am 44 de ani si traiesc aceleasi senzatii cand descopar orice parfum nou. E drept ca alergia la ambrozie de care m-am saturat, ma impiedica in ultimii 2 ani sa fiu la fel de pasionala in privinta parfumurilor. Prima data am vazut si atins o sticla de Dior tot pe la 18-19 ani. Un Chanel 5 am vazut in liceu la o colega cu parintii si cu dare de mana, dar care mai si ieseau din tara.

Parfumurile replica

Pana sa imi permit sa imi cumpar aceste parfumuri, am descoperit lumea replicilor. La inceput erau greu de gasit. In Bucuresti erau cateva cotloane pe care le cautam in vremea studentiei unde aveam bafta sa cumpar parfumuri replica care se decantau din niste urne de parfum in  sticlute mici pe care le pastram ca sa le reumplu. Cine a facut facultatea inainte de anul 2000 stie bine despre ce vorbesc. Erau insa greu de gasit, se terminau stocurile repede, iar micii negustori de asa ceva nu isi permiteau mereu sa le cumpere. Imi aduc aminte si acum de o doamna ce imi spunea ca merge cu autocarul in Ungaria ca sa cumpere urnele acelea cu parfum si ca uneori o dureau oasele de atatea ore pe drum.

Astazi o spun cu ingrijorare ca am parfumuri pe care nu stiu daca voi avea timp suficient sa le savurez, insa asta tot nu imi opreste dorinta de a incerca si compara.

Miss Dior Cherie este una dintre comorile din colectia mea. Este un flanker Miss Dior ce nu a stat prea mult pe piata. Am o sticla cu probabil 10 ml ramasi si doua miniaturi, va spun direct ca nu le-as vinde nici pe 100 de Miss Dior de astazi.

Parfumurile Lorinna Paris, replici pentru cunoscatori

Insa pofta de a ma da cu acest parfum mi-a fost satisfacuta de Lorinna Girl of the Sun. In plus, il pot si tolera cu tot cu alergia mea la ambrozie, iar asta e minunat. Alergia la ambrozie ma face sa fiu reactiva inclusiv la lavanda!! De asta nu o sa ma vedeti in poze cu lanul de lavanda. Ca sa intelegeti ca nu tot ce e natural e bun, nu pentru toti. Girl of the Sun e parfumul care sta in sertar fix deasupra din luna mai. De ce? Pentru ca e parfumul cu care ma dau de cate ori ies afara, chiar si ca sa imi fac norma de pasi si de urcat scari, un fel de antrenament al omului modern prins intre blocuri. Si imi place cand doua vecine m-au intrebat ce miroase asa bine in urma mea. Iar mie imi place ca pana cand duc si rufele la spalat, alt context inestetic, se simte inca bine aroma de Girl of the Sun, de fapt de Miss Dior Cherie.

Lista de mostre de la Lorinna este cea pe care ma tot fatai in cautare de alte si alte arome. Asa am descoperit replica la Oud Satin sau la Delina.

Sigur ca toti tindem sa cumparam parfumul de origine, poseta aceea din boutique-ul parizian sau sa avem hainele atinse de numele unui designer celebru. Insa de a la a vrea si pana la a putea, sau uneori chiar pana la a merita, e cale lunga. Asa ca eu una ma bucur ca si astazi, cand imi permit la 2-3 luni sa dau 200 de euro pe un parfum, insa am momente cand stiu ca pot incerca o aroma noua cu vreo 6-35 de lei cat este o mostra sau cu 100 de lei cat este sticla de 50 ml.

Nu uitati de codul de reducere AMT10 care pe lorinna.ro va aduce 10% reducere in plus. Nu suna rau, asa e?

Asadar, micul Paris nu e chiar Paris, dar continua sa ne faca sa visam la orasul luminilor si al parfumurilor.

(AD)