Vichy Minéral 89, ser cu acid hialuronic, cand si cum il folosim

Serurile cu acid hialuronic sunt recent o solutie multifunctionala pentru foarte multi consumatori. Fie ca avem 18 ani si incercam primele produse mai avansate de ingrijire a pielii, fie ca am trecut de 25 de ani si stim ca in teorie incepe procesul de imbatranire, fie avem 50-60 de ani si dorim un produs in plus in rutina de ingrijire.

De ce este necesar acidul hialuronic in ingrijirea pielii

Acidul hialuronic, de fapt sarea lui, hialuronatul de sodiu, este o sare pe care si noi o avem natural in corp si multe alte fiinte vii. Este o substanta de baza care ajuta la retinerea sanatoasa a apei in tesuturi pentru ca toate celelalte procese vitale sa se intample. Mai simplu, oricat de sanatos am manca, fara hidratare nu am supravietui. Apa o luam si din alimente, precum si din bautul sanatos de apa pe parcursul zilei.

Pielea isi ia in mod evident cea mai mare parte din interior, prin circulatia sangvina si din limfa, insa epidermei nu ii strica niste ajutor din afara. Si niste ajutor bine pregatit, atat cat trebuie pentru ca corneocitele sa se mai bucure de un plus de hidratare si microbiomul sa fie incurajat sa mentina sanatatea epidermei.

Ideal este ca in orice rutina de ingrijire a tenului, oricat de banala si simpla ar fi ea, sa fie si un produs macar cu o concentratie de macar 1% acid hialuronic. Nu toti producatorii spun concentratia pe eticheta si nu e neaparat concentratia cea care inseamna tot, ci si felul cum este prezentata substanta in sine. Mai exact, stim toti ca fructele sunt sanatoase, in special, sa zicem zmeura. Totusi daca cineva ti-ar baga pe gat dintr-odata 10 kilograme de zmeura ar fi riscul unei indigestii majore si chiar vei vomita, nici nu vei putea inghiti atata. Si epiderma doreste produse cu acid hialuronic in dimensiuni moleculare si mici si mari, in concentratie nu foarte mare, dar nici mica, si nu in combinatie cu lucruri care nu ii plac. Gen putin si bun si de cate ori are nevoie.

Acidul hialuronic din cosmetice nu are o anume adresabilitate. Absolut orice individ, ca are 10 sau 100 de ani, ar primi beneficiile unui produs de skincare cu acid hialuronic. Spun 10 ani pentru ca in epoca de astazi, poluarea, tehnologia, face ca si pustii si fetele cu primele cosuri, sa aiba nevoie si de hidratare topica pe langa tratamentul strict pentru un cos sau semne ale acneei, mai mici sau mai mari. Iar 100 de ani, de ce nu, daca omul isi gaseste disciplina si bucura de a se bucura de prezent, va folosi cu drag un produs cosmetic placut si la o etate avansata.

Desi am doar 44 de ani, mi-e greu sa imi amintesc cand am folosit prima data un produs pe eticheta caruia sa fi aparut scris si acidul hialuronic. Stiu doar ca de la an la an caut seruri complexe, care pe langa acidul hialuronic sa contina si alte lucruri ce se combina armonios cu acest ingredient.

Vichy Minéral 89, experienta mea

Vichy Minéral 89 booster hialuronic fortifiant de umplere dermică este un ser facial dezvoltat de grupul l’Oreal in cadrul marcii Vichy Laboratoires. Nu este doar un ser, ci un booster, asta inseamna ca este gandit sa amplifice efectul lui de baza, anume hidratarea. Contine apa termala Vichy in proportie de 89% si acid hialuronic intr-o compozitie simpla, dar nu neaparat simplista.

Apa termala in sine este un ingredient important, iar Vichy si-a demonstrat deja beneficiile inca din secoul al XVII-lea. Izvoraste la 4000 de metri adancime, in Auvergne, iar compozitia sa aparte este constanta de-a lungul anilor. De la inceputul secolului al XIX-lea apa termala Vichy era folosita si pentru tratament intern, adica se inghiteau cantitati din aceasta apa.

Imi place ca formula este destul de clean, sa spun asa, fara parfum. Flaconul cu pompita a devenit deja unul dintre cele mai instagramabile produse din zona de skincare, dar cine este putin obsedat de efecte stie ca nu e suficient.

Folosesc produse Vichy de la 25 de ani. Practic prima data cand am mers constient si foarte responsabil sa imi iau prima crema antirid, a fost intr-o farmacie unde am cerut mandra un Vichy din gama antiaging de pe acea vreme. Farmacista, ce avea cam varsta mea de acum, m-a privit putin confuza, insa si placut surprinsa. I-am spus ca citisem in revistele frantuzesti ca Vichy are printre cele mai bune dermatocosmetice antirid. Si asa a inceput. Lecturile din revistele Femme actuelle, Marie Claire si Madame Figaro mi-au fost de-a lungul anilor tale utile in vremurile cand nu exista atata informatie online.

Probabil ca unele dintre iubitoarele marcii Vichy mi-ar spune ca mai degraba sa ma pregatesc de gama Neovadiol. Am depasit si faza Liftactiv. Cu siguranta ca voi folosi si ceva de acolo, insa acest ser permite utilizarea lui in orice combinatii.

Cum am folosit acest ser:

  • ca prim pas dupa curatarea tenului, urmat imediat de o crema hidratanta si apoi crema cu SPF daca ieseam din casa.
  • ca al doilea pas dupa o lotiune faciala, apoi fireste crema hidratanta sau alt tip de crema.
  • ca adjuvant intr-un fond de ten cand mi se pare ca as dori mai multa hidratare de la un fond de ten, doar mixati o picatura din acest ser in cantitatea de fond de ten.
  • ca prim pas inainte de un ser facial cu retinol, daca am simtit eu ca in ziua aceea pielea e mai suparata.
  • aplicat usor pe buze, inainte de un ruj, prin tapotare.

Inainte de a decide sa il cumpar, am folosit multe esantioane. Produsul a fost norocos la capitolul comunicare. Din pacate, pe piata nu toti producatorii investesc si in partea de sampling, fiecare cu deciziile lui comerciale. Eu insa sunt de parere ca prin sampling ai sansa sa ajungi la mai multi consumatori.

Ce as vrea sa retineti este ca sunt un utilizator de cosmetice un pic maniac si imi place sa combin produse, sa ma bucur de beneficiile lor. De ingrijirea tenului sunt convinsa deja de peste 20 de ani ca daca este facuta cu disciplina si putina atentie, va functiona. Nici un produs nu va arata rezultate de azi pe maine. Plus ca intr-un fel observi ceva la 20 de ani, altfel la 30 si altfel la 40 sau la 60. Desi se spune ca nu exista tipologie de ten matur, exista insa ideea de ten matur ca atribut suplimentar alaturi de clasica impartire ten uscat, ten gras si ten mixt. Da, poti avea ten matur gras sau ten matur chiar cu tendinta acneica, insa tot ai nevoie de hidratare. Si de multe ori excesul de sebum e si un semn ca acel ten are o carenta hidrica. Fireste ca nu serul va rezolva tot. Poti sa te dai cu Vichy Minéral 89 de 7 ori pe zi si sa nu vezi mari diferente daca nu te obisnuiesti sa bei apa corect, sa mananci acel minim de produse proaspete zilnic. Iar aici stiu ca toti stim teoria, insa hai sa o si aplicam, iar asta mi-o spun mie zilnic.

Concluzie: Vichy Minéral 89 nu este serul care sa imi fi adus vreo revelatie, insa este un produs corect, un produs echilibrat, cu adresabilitate mare si care are doar efecte pozitive. Iar ca sa fac aceasta afirmatie, inclusiv din portofoliul Vichy am folosit cam tot ce au avut seruri pana acum vreo 4-5 ani, iar apoi din alte marci va spun cu putina mirare ca nu mai stiu cate seruri similare am folosit. Nu o spun deloc cu orgoliu, ci cu putina ingrijorare pentru ca realizez ca daca stilul meu de viata ar fi fost mereu echilibrat, as fi folosit mai putine cosmetice. Am fost o persoana cu perioade de stres mai mari, cu perioade cand uitam sa beau apa sau sa mananc un fruct. Dar cam de 10 ani am devenit foarte atenta.

Inclusiv la capitolul pret mi se pare in regula, comparand cu tot ce este pe piata. Poate as spune un pic de tot overpriced, dar trebuie platita si expertiza Vichy. Preturile pe notino.ro incep de la 72 de lei pentru 30 ml. Pentru un uz zilnic, o sticla de 30 ml va poate ajunge cam la 3-4 saptamani.