Parfumuri de septembrie

De doi ani pentru mine parfumurile de septembrie chiar incepe sa insemne altceva. Cat este cald si mult polen in aer, nu prea mai pot purta nici o Aqua Allegoria, gen Pera Granita. Insa de indata ce temperaturile se duc sub 25 de grade si polenul din aer e mai redus, incep sa ma apropii de parfumurile mele iubite.

Astazi port un timid Shalimar sub forma de lotiune de corp. Ieri m-am dat cu putin Carmen de la Calaj. Totul e spre bine. Ba chiar am incercat si ceva din noile L’Art et la Matiere de la Guerlain. Mi-e dor tare de vetiverul din C’est la vie de la TheLab, dar vine si vremea lui.

Initial am fost furioasa pe alergia mea la ambrozie, plus alte polenuri. Acum insa ii sunt recunoscatoare. Am inteles atat de intens ce inseamna efectul poluarii, anume ca daca ai o alergie chiar si in stadiu incipient, poluarea dintr-un oras precum Bucuresti accentueaza. Apoi am inteles ca faceam putin exces de parfum, incercam prea multe, iar probabil ca balanta simturilor mele a zis ,,Cherie, fais attention”.

Ce imi doresc sa port in luna septembrie

Am cateva parfumuri pe care imi doresc sa le port mult luna aceasta.

Guerlain, Angelique Noire, recent cumparat, cu un efort un pic mai mare, de la Haute Parfumerie Place Vendome, Belgia. Este cald si dulce, fara insa a provoca dezgust, echilibrat, feminin, cu un ADN Guerlain rastalmacit. La el va urma sigur si un articol dedicat pe blog.

Calaj, Carmen, un parfum neasteptat de placut mie care nu sunt mare fana mosc. Insa aroma de tonka a imbracat atat de bine acest mosc, incat nu pot sa il refuz.

Tom Ford, Fucking Fabulous, il am sub forma doar de body spray, dar, Mon Dieu, sunt ape de parfum cu multe ode sustinute de chanteusesele recente din Youtube care nu au corpolenta acestui body spray. Nu l-as duce in formatul de apa de parfum sau ar trebui sa il dozez cu o pipeta mica. Este cald, mieros, intens, obraznic.

Shalimar, Shalimar, Shalimar. In toate formele, in toate editiile pe care le am.

Cam atat pentru moment. Voi ce intentionati sa purtati in septembrie?

Surse poze: Unsplash, Pagini Social Media ale marcilor de parfum mentionate