Periscope, cea mai simpla metoda de a comunica cu voi

Probabil ca in ultima vreme ati observat ca tot pun cate un link catre Periscope sau ca filmele mele de pe Youtube sunt ceva mai “inestetice” pentru ca sunt inregistrari  preluate de pe Periscope. De ce am ales aplicatia Periscope?
Periscope imi este super la indemana, ceea ce filmez este in direct. Sa zicem ca am filmat 5 minute, nu mai stau sa editez alte 20 de minute, cum as face pentru Youtube. Voi puteti interactiona, sa imi puneti intrebari in direct si eu va raspund.

Periscope imi permite sa comunic cu voi autentic, acolo nu pot edita, nu pot taia o balba sau un lalait atunci cand am un lapsus, daca pisica sare pe masa, voi vedeti, daca porneste vecinul bormasina, tot asa voi auziti. Daca ceva imi place cu adevarat, voi vedeti asta din cum vorbesc.
Periscope ma ajuta sa va iau cu mine la evenimente sau la vizite prin parfumerii, sa vedeti in direct ce se intampla la un event de beauty sau cum descopar eu o colectie noua de machiaj, noua pentru mine sau noua si pentru voi. Mai jos vedeti filmul facut la lansarea oficiala  Revlon din Romania, la Kendra.

Periscope ma ajuta sa economisesc timp valoros. Pentru mine blogging-ul este un hobby, asa ca va invit sa calculati: 8-10 ore/zi job, 2 -3 ore le acord casei/familiei, raman vreo 1.5-2 ore pentru blog…cand sa pot face atatea filme pe Youtube frumos editate si articole pe blog? In plus, chiar mi se potriveste, imi place ca totul e live, e fara editare, fara filtre, vorba mea… no monkey business. Chiar ma ajuta si pentru sanatatea ochilor, prefer sa stau 10 minute sa fac un film pe Periscope, decat sa filmez cu o camera, sa stau apoi o ora sa editez pe PC si sa urc pe Youtube, asta nu inseamna ca voi renunta sa mai fac din in cand si cate un film pentru Youtube cat pot eu de bine. Va fi mai rar, e drept, si o sa fac filmele in week-end cand am si timp.
De ce vorbesc amestecat si in engleza si in romana pe Periscope? Cei care intra in direct sunt mai degraba din alte tari, oamenii intra si pun intrebari, este firesc sa le raspund pe limba lor daca o cunosc, daca nu, imi vad de treaba in romana. Si eu sper sa pot vorbi mai des in romana, dar atunci cand audienta romaneasca va fi mai mare. De ce vorbesc asa prost engleza? Eu nu am facut engleza la scoala niciodata, am invatat singura, intre sesiuni, sunt francofila, asta e, de aia engleza mea suna uneori ca o ciubota. Pe partea de job nu mi se cere engleza academica, asa ca e ok, engleza mi-e limba de discutat la job de vreo 10 ani.
Cum sa ma urmariti pe Periscope? E super simplu, instalati aplicatia pe telefon sau tableta si urmariti-ma pe Twitter. Periscope este legat de Twitter. Cand sunt Live pe Periscope, daca voi ma urmariti pe Twitter si pe Periscope, va apare notificare pe Twitter ca sunt live si voi puteti sa intrati rapid pe chat si sa ma luati la intrebari. Filmul sta pe Periscope 24 de ore dupa filmare, insa eu iau filmele si le incarc si pe Youtube ca sa le puteti vedea voi si mai tarziu, pana ne obisnuim doar cu Periscope.
Link-ul care apare automat pe Twitter, anuntand intrarea mea in direct, se poate urmari si de pe computer, insa nu puteti intra pe chat in direct cu mine, asta e dezavantajul. Computerul permite vizualizare, dar nu permite interactiune.
Cand va place ceea ce vedeti, aveti posibilitatea sa atingeti scurt  ecranul telefonului sau al tabletei in partea de jos si eu primesc inimioare din partea voastra.
Prima bloggerita pe care am vazut-o folosind aceasta aplicatie a fost Tavia, de la +ChicProfile , o bloggerita de beauty pe care eu o apreciez foarte mult si care este mereu la curent cam cu tot ce poate fi nou in materie de beauty blogging, because she is a pro-blogger.
Eu simt ca Periscope permite in sfarsit sa comunic cu cititorii mei, adica cu voi, asa cum mi-am dorit mereu, simplu, deschis si fara butaforie. Vlogul de luni se va intampla de acum pe Periscope, iata-l pe cel mai recent: