Shopping Mood de ianuarie

Shopping, dieta de ianuarie

Daca tot ne straduim ca in ianuarie sa revenim la silueta de dinainte de era cozonacului si a sarmalelor, shopping-ul o sa ne ajute sa ne energizam putin. Sa ne si energizam si sa ne si mobilizam. Ca idee, cercetatorii britanici, obositi sa dea atatea verdicte pesimiste cu globalizarea si recesiunea, ne spun ca un pic de shopping in ianuarie face bine la moral si chiar ne mobilizeaza sa ne gandim mai bine bugetul familiei. De parca atunci cand o femeie isi cumpara parfumuri sau cosmetice mai sta sa se gandeasca la bugete si la organizare. Tot facand “shopping sport” zilele acestea, am descoperit diverse lucruri, va las sa le descoperiti si voi ca pe niste surprize nevinovate, asa pe capitole, rand pe rand.

Shopping Mood 1: Machiaj, niciodata suficient

Un ruj rosu te scoate din starea un pic gri de dupa sarbatori si iti spun eu sigur ca si daca ai in acest moment 20 de rujuri rosu in sertarul tau de cosmetice, sigur mai trebuie macar unul. Si pentru ca tenul atinge acum varful de nuanta deschisa, pentru ca daca nu ai fost in Dubai sau Bali sigur esti in varianta ta cea mai nebronzata, ai nevoie de un fond de ten, este chiar necesitate de gradul 0. Da, iti dau dreptate, nu ai suficiente produse de machiaj. As vrea sa vezi ofertele de aici si de aici, vei fi si mai convinsa ca ai nevoie de inca un ruj nou sau de un fond de ten.

Shopping Mood 2: Parfumul, mereu necesar

Daca ma intreaba pe mine cineva de ce imi mai cumpar parfumuri din moment ce am parfumuri din care nu stiu daca m-am dat de doua ori, sa stiti ca am o intreaga filozofie pregatita si sunt mai tare decat Kant si Schopenhauer la un loc. Pana si Nietzsche si-ar cumpara un parfum dupa ce i-as explica ce lucruri marete se pornesc intre neuronii mei blonzi in momentul in care imi cumpar un nou parfum. Parfumul este printre acele lucruri de care chiar nu avem nevoie, insa cine cumpara un parfum pentru ca are nevoie? Parfumul iti creeaza o stare sau distruge o stare, totul e sa te hotarasti sa alegi parfumul care iti aduce exact efectul dorit. Uite ce propuneri am eu pentru tine, vezi aici si aici.

Shopping Mood 3: Geluri de dus, arome si rezerve

Mai in gluma, mai in serios, am mereu in casa o rezerva de geluri de dus cat sa nu mai cumpar jumatate de an cel putin. Nu ma intrebati de ce. Am problema asta de dinainte de a fi blogger de beauty si chiar stau sa ma gandesc daca nu cumva Schopenhauer ar avea ceva de zis pe tema asta. Gelurile de dus parfumate mi-au placut dintotdeauna, de fiecare data cand descopar un parfum care imi place, ma apuc sa caut si daca exista gelul de dus cu aroma respectiva ca si extensie de gama. Daca nu, incerc sa dibuiesc prin multitudinea de geluri de dus parfumate, ceva care sa aiba din notele de arome din parfumul respectiv. Pentru voi, am doua propuneri: aici si aici.