Uleiul facial, ce este si de ce este indicat sa il folosim
Prima data am folosit un ulei facial prin 2006. A fost un ulei facial de la Academie, m-a convins descrierea marcii si calitatea ambalajului. Pentru ca in cazul uleiurilor pentru uz cosmetic, ambalajul chiar este important. Uleiul facial este de obicei un mix de diverse uleiuri vegetale, de obicei de floarea soarelui, migdale, argan, masline, in care se includ si alte ingrediente, tot uleiuri insa mai pretioase, gen ulei de trandafiri, si uneori o mica doza de parfum. Pretul unui ulei facial poate incepe de la 10 lei si pana la 1000 de lei, depinde de marca, concentratie, ingrediente si magazin. Va puteti pregati si acasa voi singure un ulei facial sau puteti folosi pe post de ulei facial un ulei de masline de calitate presat la rece sau un ulei de floarea soarelui presat la rece. Uleiul facial surprinzator face mai mult bine tenului decat ati crede. Chiar si un ten gras are nevoie de un masaj cu ulei facial din cand in cand, uleiul de migdale fiind un calmant extraordinar pentru un ten acneic sau cu cu probleme de exces de sebum. Uleiul facial trebuie sa stea de obicei intr-un recipient de sticla, sa existe o pipeta in capac pentru a-l doza cu usurinta si ideal este sa pastram recipientul la intuneric si ferit de schimbari bruste de temperatura.
Uleiul facial, un ritual de SPA acasa
Uleiul facial este ideal sa fie aplicat seara, dupa demachiere sau chiar ca pas final de demachiere. In prezent exista si uleiuri demachiante, asadar poti inlocui ultimul pas de demachiere cu un mic masaj cu miscari circulare prin care sa iei si ultimile urme de machiaj. Specialistii recomanda chiar ca inainte de a aplica o crema de noapte, care de obicei este concentrata in ingrediente anti-aging, sa masezi usor fata cu un ulei facial pentru ca acea pelicula va permite chiar o mai buna integrare a substantelor active din crema de noapte. De asemenea, daca tot va place sa folositi diverse creme cu retinol, acid glicolic, vitamina C si alte ingrediente mai puternice, uleiul facial va crea acel mediu calmant si antiinflamator. Citeam chiar in revista Allure ca specialistii de acolo numesc uleiul facial ca un mic cal Troian care duce incetisor si sigur ingredientele active sa treaca mai usor prin epiderma. Nebunia cu vitamina C in cremele de fata chiar este ajutata de uleiurile faciale ca acea vitamina C sa ajunga in derm fara sa isi piarda “forta” inca din traversarea epidermei.
Daca folositi mereu creme hidratante de teama sa nu va supraincarcati tenul, mai ales daca sunteti si pe low budget si folositi creme din supermarket, va dau doua vesti. Vestea proasta este ca o crema simpla contine extrem de putine uleiuri,deci nu are forta sa hraneasca cu adevarat pielea si nici macar sa o hidrateze pe termen mai lung, si vestea buna este ca inainte de a aplica acea crema simpla, masati 3-4 picaturi de ulei de migdale sau de masline pe ten si apoi aplicati crema. Veti fi chiar surprinse ca o crema de tip drug store poate fi optimizata atat de simplu. Da, stiu, un beauty adviser sau un reprezentant al firmei respective nu o sa va spuna niciodata acest mic secret so simple & cheap.
Obisnuiti-va sa va acordati 5 minute de masaj facial in fiecare seara, miscarile sa fie lente si ascendente, circulare, relaxati tenul si totodata ii oferiti ingrijirea optima.
Uleiul facial, recomandari si preturi
Folosesc de foarte multi ani uleiurile vegetale Mayam de pe site-ul Elemental.ro, un site unde gasiti mereu uleiuri si unturi vegetale. Pe Elemental sunt si o gramada de alte ingrediente si chestii din care sa faceti creme si produse cosmetice acasa, daca aveti rabdare si pricepere. Va recomand uleiul de aloe vera, este numai 7 lei si il puteti folosi cu succes pentru orice tip de ten, inclusiv acneic, seboreic, super reactiv la creme si asa mai departe. Pentru ten acneic eu mai recomand uleiul de neem, se gaseste tot la ei pe site.
Din zona uleiurilor gata pregatite si combinate, va recomand cateva uleiuri pe care le folosesc in acest moment.
Oils of Life, The Body Shop, un ulei facial ce contine ulei de chimen negru din Egipt, ulei de camelie din Asia si ulei din seminte de macese din Chile. Costa 123 de lei, vine intr-un recipient elegant, cu pipeta.
Kiehls, Daily Revival Concentrate, este acel ulei facial care iti aduce stralucirea tenului. Contine ulei de ghimbir, floarea soarelui si tamanu. Este un ulei indicat celor care au deja semne de oboseala pe ten. Costa in jur de 150 de lei si se gaseste in magazinele Kiehl’s. Momentan in Bucuresti sunt doua magazine Kiehls, in Baneasa Mall si in Afi Palace.
Nude, ProGenius, Treatment Oil, este un ulei pe care l-am cumparat din UK dupa ce am citit recomandarile lui Jane de la British Beauty Blogger. Imi place pentru ca este foarte hranitor si foarte spornic totodata, 3-4 picaturi imi ajung pentru o aplicare completa pe ten si decolteu. Costa peste 50 de lire in format de 30 ml, contine ulei de camelie, ulei de caise, de nuci de macadamia si este plin de omega 3, 6, excelent pentru a hrani tenul.
Academie, Huille Merveilleuse, este un ulei multifunctional, pentru fata, corp si par. Tendinta cam aceasta este, companiile de cosmetice creeaza uleiuri care sa suplineasca mai multe nevoi de ingrijire. Am folosit acest ulei si pe ten, si pe corp si pentru par, imi place ca este ceva mai usor, placut parfumat. Costa in jur de 250 de lei si se gaseste in magazinele Top Line si in saloanele partenere.
Elizabeth Arden, Ceramide Capsule Este produsul favorit de multi ani, capsulele contin exact cantitatea necesara pentru o aplicare completa, textura este a unui ulei facial, dar care intra mai repede in piele decat unul clasic. Contin ulei de borago, vitamina E, aplicarea permite un lejer masaj facial. Veti simti efectul atunci cand a doua zi veti aplica fond de ten si va veti mira cat de frumos se aseaza pe ten. Costa in jur de 270 de lei o cutie cu 60 de capsule.
Va recomand sa evitati uleiurile faciale puternic parfumate, chiar daca primul feeling este placut. Incercati sa cumparati acest gen de uleiuri faciale din magazine care le si pastreaza in conditii decente. Uleiurile faciale, daca sunt de calitate si pastrare corect, miros neutru si rezista destul de multa vreme fara sa capete acel miros de ranced.
Voi ce uleiuri faciale folositi? Care este preferatul vostru?
Later edit: urmeaza sa intre in teste un nou ulei de la Elizabeth Arden si sa reiau un produs de care am fost fermecata acum vreo doi ani, uleiul Synergy de la Ivatherm.
10 Comments