5 lucruri frumoase din online

Sa completez titlul: 5 lucruri frumoase din online pentru mine, la inceput de an. Pentru ca primele doua-trei saptamani din ianuarie am ales sa ma odihnesc ceva mai mult decat de obicei, am stat cu tableta sau telefonul pe langa mine si am citit toate chestiile frumoase, m-am uitat la poze frumoase, luminoase.

Acum mi-am dat seama ca poate si cineva dintre voi are nevoie de un moment de respiro. Sau chiar daca nu e nimeni in zona doritor, poate dau idei sau imi mai dau mie idei bune. Sau aveti ocazia sa ma cunoasteti prin prisma lucrurilor care imi plac. Dar recomand sa va luati uneori o pauza si sa selectati lucruri frumoase pe care sa le vedeti in tihna, fara graba, stiu ca pare imposibil, dar se poate dedica o zi de weekend macar.

  • Articolul Cameliei despre XBody. Mi-a placut ideea de a cauta mereu un ajutor pentru ceea ce tu crezi ca nu se mai poate schimba. Uneori e nevoie de un cuvant, de o privire, de un zambet ca in sufletul tau sa apara vocea aia care sa spuna “Da, se poate! Tu meriti ceva mai bun”. Tot acolo am descoperit de ce Camelia pare uneori ca detine un iluminator cu formula speciala, numai ea stie de unde il cumpara. Camelia, ne dai un link sa luam si noi? Glumesc, insa optimismul este cel mai bun iluminator si cel mai bun produs de machiaj.
  • #rawbookclub, proiectul Irinei care scrie pe The Rawscientist. Am avut perioade cand devoram cantitati mari de carti, da, le devoram. Apoi perioade cand nu am mai suportat cartile.  Apoi carti care mi-au placut si cand le-am recitit am descoperit chestii la care nu m-as fi gandit.  Irina, draga mea, cu ce crezi ca am inceput anul asta? Recitesc o carte pe care o uram in liceu si facultate, ceva despre Evul Mediu in cultura franceza si ma amuza cat de actuala este. Imi place ideea Irinei cu cele 24 de carti de citit in acest an, eu mi-am propus sa recitesc carti, carti pe care uneori le-am citit in graba si cu indarjire, pentru examene. Acum o sa le citesc dupa cum simt si in alt ritm, nu mai mai grabeste nici o sesiune.

  • Am rasfoit Instagram-ul Niei, adica al Stefaniei. Nia, am o singura “reclamatie”: posteaza mai des! Poza cu pisica pufoasa, bujorii si pozele la detalii m-au delectat cu adevarat. Si imi place sa ii vad partea cu Instagram Stories, dar ma enerveaza ca acolo nu pot da Like… sau inca nu m-am prins eu? Imi plac pozele Stefaniei pentru ca sunt curate si limpezi.
  • Am vazut ca Iulia de la Her Beauty Stories a dat like la Uriage, noua pagina Uriage Romania. Cate amintiri frumoase am cu acest brand, am intrat rapid pe noua lor pagina si dupa asta m-am uitat pe blogul meu la articolele de inceput cand vorbeam despre Uriage. Si azi imi place Uriage.
  • Am stat pe Instagram si am vazut multe poze cu animale, poze si de genul “vai ce pufosenie”, dar si poze cu lectii de viata. Animale care salveaza pe alte animale, pisica care alapteaza veverite, caine care salveaza om, caine care isi pazeste stapanul bolnav, urs care se retrage cu demnitate sa moara si nu se mai zbate sa prinda un somon in plus sa isi satisfaca foamea, ursi panda ingrijiti in centre speciale, in fine va sugerez doar un cont de Instagram superb, NatGeo, dar sunt mult mai multe.

Photo by @TimLaman. “Orangutans – Out on a Limb”, my new article in @NatGeo magazine is just out in the Dec 2016 issue, so check it out. This photo of the female orangutan Walimah with her baby of 2015 features in the digital version of this story written by Mel White that illuminates some of the fascinating new discoveries still being made by orangutans, while at the same time they are drastically declining in numbers due to man-made threats. The work of my wife Cheryl Knott and her team from @saveGPorangutans working in #GunungPalung National Park, are featured as well as many of the other top orangutan researchers. A big thanks to all the dedicated orangutan researchers out there for all the work you do, and for allowing me to tag along in the field. #Orangutan, #Borneo, #Indonesia, @thephotosociety, @natgeocreative, @TimLaman.

A photo posted by National Geographic (@natgeo) on


Cam asta a fost momentan.

Ma gandesc sa transform acest articol in ceva ce va deveni o postare lunara. Multa lume spune ca Internetul ne tampeste, ca sunt multe chestii false, comerciale. Eu zic ca si pe Internet, ca peste tot, tu alegi ce vezi, eu am ales sa vad doar lucruri frumoase.