Amor urban, in cateva cuvinte

Amor urban, tablou 1

Intrare in scara de bloc. Ea, stand pe trepte, pe un rucsac de panza indoit, o tigara subtire intr-o mana, butonand telefonul cu cealalta mana. Nervoasa, confuza, privind speriata spre o fereastra de mai sus. Se uita si spre o masina colorata din parcare. Masina lui. Masina lor atunci cand pleaca impreuna. Scrie ceva grabit pe o hartie si apoi o prinde sub stergator.

Amor urban, tablou 2

Camera modesta, de bloc de confort 2. Un laptop lasat deschis sa ruleze random muzica pe Youtube. El, stand pe o canapea gri cu un telefon in mana, butonand de zor si injurand printre dinti. ,,Really, f**c, ce nu intelegi?”

Amor urban, tablou 3

Intrare in scara de bloc. Amandoi, fara telefoane. El ,,De ce mi-ai dat block?” Ea, aruncand tigara si trecandu-si mana prin par: ,,Pai ma enervai, iti scriu de 3 zile, nimic, vin aici la tine, la bloc, nimic. Ti-am lasat oricum bilet”.

El : ,,Ti-am zis ca daca imi vorbesti asa, eu mai vreau sa fiu cu tine”.

Ea: ,,Dar cu cine vrei sa fii?”

El :,, Pe bune?”

Tac cateva minute. Ea se ridica, dand sa plece. El, prinzand-o de mana ,, Cu tine vreau sa fiu.”

Ea, privind un pic in sus, apoi privind spre el ,, Deci tot ma iubesti”. El da din cap si ii zambeste. Ea: ,, Vrei sa iti fac briose?” El :, Da, dar sa nu le mai arzi ca data trecuta”. Amandoi, razand, se imbratiseaza si intra in scara blocului.

Amor urban, tablou 4

In camera lui, inghesuiti pe canapeaua gri, el si ea. Pe masa, langa laptop, o farfurie cu doua briose incepute. El: ,,Nu mai pleci de acum, da”. Ea: ,,Unde sa mai plec, oricum nu mai prind metrou si…. mai am si briose”. Se imbratiseaza razand. El : ,,Te duceam cu masina acasa, daca vrei sa pleci”. Nu apuca sa termina propozitia, ca ea il saruta.

Amor urban, tablou 5

Dimineata de duminica. Vara. El :,,Mergem in Vama?”. Ea : ,,Da”. El : Cat stam?” Ea: ,,Cat avem bani de clatite”. Au inceput sa rada. Peste o ora, urcati in masina lor,  care haraia la fiecare frana, se grabeau sa prinda loc pe plaja.