Bakuchiol, alternativa la retinol

Bakuchiol este numele noului ingredient vedeta ce vine ca o alternativa la faimosul retinol. Retinolul ca ingredient cosmetic si-a demonstrat de-a lungul anilor eficienta in ingrijirea tenului, dar are totusi un efect de sensibilizare al tenului.

Bakuchiolul provine din semințele si frunzele plantei Psoralea corylifolia fiind un puternic antioxidant si aducand si efect de calmare. Pentru noi pare oarecum un ingredient nou, insa in medicina chineza el este folosit din vechime.

Bakuchiol cu rol antioxidant si calmant

In 2014 au aparut primele studii ce vorbeau despre similaritatea dintre bakuchiol si retinol. Studiile au continuat si specialistii au inceput sa il includa in cosmeticele targetate sa reduca aparitia ridurilor si la ameliorarea petelor faciale.

Specialistii au remarcat ca bakuchiolul nu aduce problematica tipica retinolului care usuca pielea si duce la sensibilizarea epidermei. Totodata au atras atentia ca fiind un ingredient de natura vegetala, poate crea probleme celor ce ar fi in mod natural alergici la planta din care se extrage acest ingredient.

Concluziile insa nu s-au lasat asteptate. Urmatoarele studii si produse lansate pe piata au sustinut acest ingredient.

Pe mine m-a bucurat aparitia cosmeticelor cu bakuchiol. Imi plac si produsele cu retinol, am tot folosit si folosesc pe anumite perioade, insa deshidratarea mai intensa ma facea sa fac pauze. Am terminat o crema cu bakuchiol de la The Inkey List si mi-a placut, iar recent am cumparat alte doua produse de la o marca poloneza accesibila Bielenda. De la Bielenda am mai incercat produse in ultimii ani si imi plac. Imi plac formulele si raportul calitate pret.

Din punctul meu de vedere acest duo de ser si crema de la Bielenda iti aduc un aport destul de insemnat in ce priveste bakuchiolul.

Cosmetice Bielenda cu bakuchiol

Bielenda Bakuchiol BioRetinol Effect, ser, are o lista interesanta de ingrediente. Pe langa bakuchiol sunt si alte active precum niacinamidele, ceramidele sau acidul hialuronic. Pe langa alte ingrediente de natura vegetala, il vad ca pe un ser complet cu efect antioxidant, calmant si puternic hidratant. Are o textura ca o emulsie. ( 37 lei)

Bakuchiol BioRetinol Effect crema 40+ este o crema cu bakuchiol targetata clar pe un tip de consumator trecut de varsta de 40 de ani. Are si un efect emolient mai mare avand uleiul de argan printre ingredientele de la inceput, insa si ulei de avocado. Imi place textura soft, ca un fel de frisca usoara. De la prima aplicare am fost surprinsa cat ,,inghite” tenul meu, asta inseamna ca are si o textura foarte prietenoasa cu epiderma. (31 lei)

Atentie la ambele produse ca se consuma in decurs de 3 luni de cand le desfaceti, fiind multe ingrediente de natura vegetala si putina concentratie de conservant, asa ca le desfaceti si le tot folositi pana la ultima picatura. E o chestie buna, asa observati si beneficiile bakuchiolului. V-as sugera sa nu le tineti in baie, unde se face umiditate mai mare oricate geamuri ati deschide.

PR sample