Happy Monday (19)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. In dimineata asta mi-a fost tare greu sa ma adun si sa ma asez sa scriu, incep racelile de sezon si asta imi strica planurile. Sau, mai bine zis, mi le reorganizeaza. De cateva zile, ma tot gandesc cat de mult suntem influentati de ceea ce vedem. Am ajuns sa vedem parfumuri, sa vedem gusturi, sa vedem muzica, toate simturile se duc catre partea de a vedea. Suntem foarte afectati de ceea ce vedem, foarte legati de lucrurile vazute. Oarecum instinctul e trecut undeva intr-un colt de umbra.

Legat doar de zona asta de beauty, cred ca de asta primeaza atat de mult machiajul in fata ingrijirii. Totodata, de asta se face atat de mult uz de tot ce inseamna interventii semichirurgicale sau chirurgicale, de lucruri artificiale. Ma uitam recent la femeile din jurul meu de la un eveniment public, peste un sfert aveau gene aplicate, 2-3 avea buzele vizibil marite, nu mai stiu de ce alte lucruri sa va spun, ideea ca ideea de artificial se si vedea si se si simtea.

Eram intr-un anturaj in vara asta si am fost intrebata ce interventii am si cum ma simt de la tratamentele faciale. Am intrebat si eu curioasa: ce tratamente? Cineva mi-a zis ca e clar ca am botox pe ici pe colo. Am ras din plin ca sa mi se vada toata ridurile si apoi am intrebat: acum se mai vede botoxul? Intrebarea a revenit si am replicat ca la cat de oripilata sunt de orice act medical, nu stiu cum as suporta o seringa pe fata. Ma amuzam cu dentista mea, singura pe care o mai suport, si imi spunea ca sunt printre cele mai sensibile paciente si unde foloseste minim de anestezic. Eu nici analgezice nu iau sau extrem de rar, adica de cateva ori pe an, si atunci anesteziile prind repede.

Asadar, vizual si iar vizual. Vad febra marcilor de cosmetice pentru ambalaj, felul cum se comunica ca si imagine. Stiu cat de mult se lucreaza la un vizual, adica la poza aceea ce noi o vedem in final pe reclama dintr-o revista, poza care de cele mai multe ori nu are nici o legatura cu realitatea. Si dau doar exemplul pozelor de la reclamele pentru vopsea de par, pe bune acum, cine a iesit vreodata exact ca in poza aia de pe cutie unde parul e ca si o oglinda si cu reflexii de diamant?

Din studiile recente, se pare ca noua generatie cauta produse care sa arate bine pe Instagram, asadar…. quod erat demonstrandum. Iar producatorii de tot ce inseamna produs de masa tin cont de asta. Orice produs trebuie sa arate bine in poza.

Anul acesta am realizat ca atunci cand sunt machiata arat bine in poze, dar daca eu ma privesc de aproape in oglinda, nu sunt asa incantata. De asta, in ultima vreme prefer sa exagerez tot cu ingrijirea tenului si cu parfumurile. Pentru mine conteaza ce simt.

Gandul de azi: foloseste-ti cu adevarat simturile cu care natura te-a inzestrat. Miroase, gusta, asculta, atinge si foloseste-ti ochii ca sa completezi experienta.