Caravansérail Intense, Patricia de Nicolai

Caravansérail Intense, cel mai nou parfum lansat de Patricia de Nicolai, a ajuns la mine de vreo 3 saptamani, cam asa. Fiecare intalnire cu parfumurile create de Maestrul Parfumier Patricia de Nicolai este o revelatie reala, scot din acest cuvant toate acele conotatii de Instagram si tanguiri inutile. Imi pare rau ca uzura asta din Social Media tortureaza toata semantica limbii romane si nu numai.

Nefiind bautoare de cafea, cu siguranta nu pot aprecia la adevarata valoare aroma de cafea. Mirosul de cafea insa mi-a placut dintotdeauna, l-am mai regasit intr-un parfum creat de Olivier Cresp, Awake, si subtil in diverse alte parfumuri. Insa in Caravansérail Intense, imbinarea notei de cafea cu cardamom si alte esente te face sa te intrebi daca in meseria de parfumier este si un pic de paranormal.

Mirosind acest parfum, mi-am adus aminte de un fragment dintr-un videoclip al unei melodii interpretate de Elton John, the One se numeste. In acel videoclip, cam vechi, facut in acel stil old school, exista cateva fractiuni de secunda cu un barbat cu trasaturi mixte mediteraneene si usor arabesti ce merge pe o plaja imbracat in costum, insa descult cu picioarele prin nisip. Tot acest personaj imi aduce aminte de o experienta personala de la 20 sau 21 de ani, nu imi iese complet calculul ca au trecut niste ani, cu cineva care arata foarte asemanator, insa era si bautor de cafea si o prepara si exemplar. Nu aveam pe atunci cu ce poza, ca v-as fi lasat poza de comparatie.

Una peste alta, asta inseamna un parfum cu adevarat valoros. Sa fie capabil sa iti miste in memorie si emotii sau lucruri pe care le credeai deja inchise si neutralizate de ratiune si timp. Totodata amestecul de arome este atat de inchegat, incat nu prea te mai agita orgoliul de decodificator de note, doar il mirosi la nesfarsit si atat.

Va spuneam ca nu duc aroma de oud, oricat de mult apreciez valoarea acestei note si a acestui ingredient cu o traditie mare si cu o semnificatie culturala mult prea bogata sa imi ajunga aceasta fraza. Insa doar in magazinul Patriciei de Nicolai am mirosit cateva parfumuri ce contin si nota de oud si la unul dintre ele am zis cu voce tare ca acela e singurul oud pe care il pot purta. Recent am mai mirosit Oud Nude din seria L’Art et la Matiere de la Guerlain, de asemenea alt oud pe care nu doar il tolerez, dar il si plac. Daca ar fi sa si cumpar, ramane cel de la Patricia de Nicolai pentru ca e singurul care m-a facut sa zambesc si sa reconstruiesc povesti care imi plac.

Daca sunteti prin Paris, va recomand ca dupa sau inainte de vizita la Louvre, sa faceti o oprire la magazinul Nicolai Parfumeur Createur, 28 rue de Richelieu, o adresa care mi-a ramas intiparita in minte. Daca nu, tot pe siteul lor, puteti face o comanda si beneficiati si de serviciile suplimentare, precum ambalare cadou sau esantioane. Desi plimbarea de la parfumerie spre Louvre si combinatia de arome care o sa va ramana pe haine si pe maini urmate de ce veti vedea la Louvre, s-ar putea sa va activeze niste emotii si trairi pe care nu le credeati ascunse in voi.

Umatorul parfum pe care il am in plan sa il cumpar de la Nicolai Parfumeur Createur este Rose Pivoine si apoi Sacrebleu Intense.

Daca ati mirosit ceva de la aceasta casa de parfumerie, chiar astept sa imi lasati pareri si impresii in comentarii.