Caron La Poudre, primele impresii

Caron este un nume nobil al parfumeriei franceze ce dainuie de peste 100 de ani. Nu as putea spune ce parfum Caron innobileaza mai bine o prezenta feminina. Pudra Caron, lansata in 1930, a ridicat pudra ca si produs de machiaj la nivel de arta. Pudra Caron, cu o formula unica si un parfum ce nu se pierde niciodata, este printre putinele pudre ce se pot aplica direct pe ten ca si retus fin, ca si tusa delicata si care nu este perceputa ca si o greutate pe ten. Am mirosit si pudre Caron mai in varsta decat mine si pot sa va spun ca isi pastreaza mirosul, textura pare de asemenea de neclintit din finetea ei.

La Poudre Caron, de la boudoir la office

Pudra Caron nu este neaparat un produs standard de machiaj. Si daca vreti sa vorbim de eterna metafora a boudoir-ului, da, as spune ca este printre putinele pudre ce isi are loc intr-un boudoir. Dar o vad mai degraba ca pe un produs ce se aplica elegant si ferm inainte de a iesi din atmosfera intima a unui boudoir. Boudoir-ul era, sau poate inca este, acea camera dedicata strict doamnei casei, camera aflata intre salon si dormitor de obicei. O camera unde ea se retrage si i se permite orice, sa fie trista, sa fie frivola, sa planga, sa se confeseze, sa primeasca vizite scurte sau foarte lungi, ascunse, uneori prea dorite, alteori mai putin.

Caron La Poudre este forma semicompacta a celebrei pudre Caron care este ca si format pudra libera. Nevoia de semicompact apare atunci cand femeia petrece mai mult timp intr-un “office” decat intr-un boudoir. Nu mai are relaxarea din fata unei masute de toaleta pe care sa isi expuna cu nonsalanta pudriera si puful de aplicare. Uneori aplicam pudra in fuga plecand spre o sedinta, spre cumparaturi sau chiar asteptand intr-o coada terminabila in trafic. Pudra Caron se adapteaza si pastreaza aceleasi calitati. Textura extrem de fina, compozitie din minerale fara nici un conservant anume. Oxidul de zinc ii asigura calitati antibacteriene, magneziul asigura stralucirea tenului. Agentii emolienti o fac potrivita cu tenurile sensibile si se pare ca purtand aceasta pudra zi de zi vom evita acel efect de ten obosit de dupa demachiere.

Caron detine label EPV Entreprise du Patrimoine Vivant, certificare ce se atribuie caselor frantuzesti ce detin un savoir-faire artizanal de excelenta.

La Poudre Caron, noul format semi-compact sau semi-liber

Noul format de pudra vine si cu o pensula perfecta as spune, adica mie mi se intampla rar spre deloc sa folosesc exact aplicatorul de pudra dintr-un ambalaj. De data asta, am lasat la o parte pensulele mele preferate de pudra si am folosit-o direct pe cea din cutie.

As vrea sa vorbesc si de ambalaj pentru ca in cazul unui asemenea produs, experienta este completa. Cutia este eleganta si practica, bine compartimentata pentru a putea pastra cu bine pensula. In cutie regasiti si un mic etui de catifea care sa permita pastrarea pudrierei in cele mai bune conditii in poseta sau in bagaj.

Caron La Poudre, precum si alte produse ale marcii Caron se regasesc in parfumeriile Beautik, offline si online. Pretul pentru noua pudra este de 239 de lei.

Evenimentul de lansare al acestei pudre mi-a dat ocazia sa vad specialistii casei Caron vorbind despre aceasta pudra si aplicand-o cu miscari specifice.

Daca aveti drum prin oricare dintre parfumeriile Beautik, va invit sa incercati aceasta pudra, Caron La Poudre, o sa aveti o cu totul alta viziune asupra a ce ar trebui sa fie o pudra.

caron-lapoudre-semicompacte-review-beautybarometer-februarie2017 caronpudra caronparis-lapoudre-2017 caron-poudresemilibre-review-beautybarometer2017

caron pudracaronreview caron-pudra caron-poudresemilibre-transparente