Chanel no. 5 l’Eau, primele impresii

Chanel no. 5 l’Eau a fost un nou shopping de impuls, parce que j’avais bien envie. Adica #madamevoudrait era starea mea in acel moment, Chanel 5 l’Eau era nou lansat si am zis ca trebuie sa il am.

Chanel no. 5 nu este tocmai parfumul meu preferat. Este un parfum despre care nu mai trebuie sa spun nimic, este arhicunoscut, comentat, criticat, iubit, adorat si totodata cel mai copiat. Ma refer copiat si la nivel de replica, precum si la nivel de fake. Chanel 5 este un parfum ce reuneste ambitii, superstitii, care reda atat de bine spiritul acelei Mademoiselle, severa si pretentioasa, meticuloasa si critica.

Chanel no 5 l’Eau ar trebui sa fie varianta cea mai suportabila a renumitului aldehidic floral. Reinventarea acestui parfum intr-o versiune “l’Eau” doreste sa atraga un public nou, o consumatoare care in mod normal s-ar feri sa poarte parfumul mamei sau al bunicii. Forma ceva mai noua, mai aerisita, si aroma mai soft intra in orizontul noilor dorinte olfactive. Notele citrice intense de debut, lasa apoi locul unei subtile arome de trandafir de mai din faimoasa zona Grasse. In rest, ma cam indoiesc de selectia acestui parfum de catre tanara generatie, dominata si debusolata de aromele dulci si foarte dulci lansate recent. Vad greu o “mademoiselle” astazi, in 2017, renuntand la ceva gen La Vie est Belle, cu care ar putea fi sesizata de la o distanta considerabila, pentru a alege ceva suav, elegant si discret precum Chanel no. 5 L’eau, mais soyons optimistes.

Ca si persistenta si siaj, sunt un pic dezamagita. De acord, vorbim de o apa de toaleta, numita si l’Eau, insa daca e sa compar cu celalalt flanker, Eau Premiere, as spune ca as fi avut asteptari ceva mai mari. Parfumul persista cam 2 ore, siajul cam dispare dupa 3 ore, lasand ceva discret si elegant ca feeling din ceea ce simteam ca si Chanel no. 5. Pour etre sincere, dupa 3 ore pe piele mai ramane ceea ce imi ramane pe o bucata de panza, dupa vreo luna si ceva, dupa ce aplic Chanel no. 5 apa de parfum. Deci nu e un parfum riscant precum Chanel no. 5 dupa care trebuie sa ma spal complet si sa schimb toate hainele daca vreau sa reaplic un alt parfum si sa nu ramana nimic din senzatia lui. Este insa o placere sa il pulverizez de la distanta pe par sau pe o esarfa, da o aura placuta, proaspata, care se mentine in aer intr-un mod discret.

Am avut zile consecutive in care l-am purtat si ma obisnuisem cu o prospetime rece si eleganta in acelasi timp. Imi place sa il port in zilele cand nu imi doresc prea mult bruiaj olfactiv. Regret ca nu are o extensie de gama, as adora o lotiune de corp cu aceasta aroma.

Parfumul este creatia lui Olivier Polges, fiul lui Jacques Polges. Se pare ca 3 ani a lucrat pentru a lansa acest parfum si s-a dorit a fi o improspatare a conceptului Chanel no. 5.

Ca sa o parafrazez pe Marilyn Monroe, daca te puteai culca invaluita in Chanel 5, Chanel no 5 l’Eau ar fi varianta de trezire si de reimprospatare.

Bref, nu sunt foarte incantata de parfum, as fi putut redirectiona investitia spre altceva, insa voi incerca sa vad cum functioneaza acest parfum si vara. Sper sa il redescopar cand afara va fi foarte cald. Chanel 5 l’Eau se gaseste in anumite parfumerii Sephora, Marionnaud, Douglas, adica in acelea care au si produse Chanel, precum si in boutique Chanel de la Baneasa Shopping City cu preturi incepand de pe la 400 de lei.