Chanel, Le Lift, primele impresii

Gabrielle Chanel, ca si personalitate, cred ca este o piatra de incercare si o proba de adevar pentru fiecare pasionata de frumusete. Gabrielle Chanel a fost una dintre femeile care a marcat istoria frumusetii altor femei, marcandu-si ea insasi multe cumpene si momente de nefericire. Coco nu a fost femeie fericita, a fost o femeie care a muncit de foarte tanara, care a trebuit sa treaca etapele de rabdare si de umilinta pentru a-si vedea cumva atinse aspiratiile. Pana si parfumul Chanel 5 a fost creat dupa ce a trecut printr-un mare moment de tristete, moartea barbatului pe care se pare ca l-a iubit cel mai mult. Oricum iubirile lui Coco erau ascunse, ilegitime si supuse capriciilor ei de femeie care si-a castigat fiecare clipa de libertate si independenta cu multe compromisuri greu de dus pentru o femeie in acea epoca. Cred ca pe finalul vietii si sub presiunea razboiului, Mademoiselle a comis si ceva greseli, insa frumusetea relaxata si eleganta pe care a redat-o femeii moderne ii sterge oarecum pacatele si ii da apanajul femeii idol, model, femeia care a creat lucrurile atat de ravanite de toate femeile care i-au urmat in istorie.

Mademoiselle Chanel a fost mai mult preocupata de moda si creatiile ei acolo isi au punctul de greutate. Partea de skincare si parfumerie a inceput sa ii fie interesanta dupa anii 1920,  primele produse cosmetice create sub coordonarea ei directa au fost rujurile si pudrele. Obsesia pentru ruj era atat de mare, incat se pare ca si atunci cand lucra, isi cauta mereu in buzunar rujul, se simtea mai sigura sa il stie acolo la indemana. In poza de mai jos este o reclama din 1955.

chanel-1955-creme

Produsele de ingrijire a tenului propriu zise au inceput sa apara dupa 1927. Ce este si mai interesant este ca Gabrielle Chanel a ales Singapore ca si loc al primelor cabinete de ingrijire faciala Chanel, unde erau deja oferite din vremea aceea ritualuri de ingrijire faciala Chanel la Seviin in Tang. Asia insemna de pe atunci un loc in care femeile erau mult mai preocupate de frumusete si de ritualurile de infrumusetare, asa ca sa nu ne mai miram astazi de evolutia industriei de beauty de acolo.

Le Lift, gama lansata in 2013, a fost prima gama de skincare care are la baza epigenetica si care astfel ia in considerare istoricul fiecarei femei. Prin Le Lift, Chanel revolutioneaza felul in care priveste imbatranirea si faptul ca fiecare femeie imbatraneste diferit. Chanel detine un centru de cercetare propriu numit CERIES (Epidermal and Sensory Research and Investigation Centre). Prin gama Le Lift, Chanel a detinut timp de un an de la lansare exclusivitatea pe o anumita tehnologie de a obtine un anume extract din Edulis, o ciuperca, extract folosit deja in industria farmaceutica si cu proprietati puternice antioxidante si anti-inflamatoare. Le Lift este oarecum prima crema numita “smart” pentru ca ingredientele pot lucra personalizat pentru tenul fiecarei femei. Am citit cateva articole din presa online de specialitate si intr-adevar toata tehnologia din spate este greu de inteles daca nu ai niste cunostinte medii din zona chimiei. Cert este ca aceasta gama ar avea proprietatea de a declansa productia de anumite proteine la nivelul pielii care incetinesc procesul de imbatranire, proteine printre care si Sirtuin 1. Despre Sirtuine am mai auzit informatii si din partea altor companii de cosmetice care detin centre de cercetare proprii si se pare ca pe stimularea producerii acestor proteine la nivelul pielii se va concentra tehnologia cremelor cu adevarat performante.

chanel-cocochanel-lelift-chanceeauvive-noiembrie2015 (28)

Primele mele impresii despre Le Lift sunt ceva mai putin dezvoltate, pentru ca pot vorbi de doar 2 zile consecutive de folosire. Primul lucru care mi-a placut la gama Le Lift a fost crema de ochi si textura. Rapiditatea cu care intra in piele am mai intalnit-o doar la creme Sisley sau Sensai si de asemenea acel efect de relaxare imediata a pielii din jurul ochilor mi-a placut foarte mult. Am inceput cunoasterea acestei game la o sedinta de machiaj Chanel int-o parfumerie Marionnaud. Am achizitionat apoi cateva seturi de esantioane si minisize-uri Le Lift de pe ebay, pentru ca in parfumeriile noastre mostrele de skincare Chanel nu prea exista. Am facut acest lucru pentru ca totusi investitia intr-o asemenea gama o fac abia dupa ce imi pot da seama de cateva lucruri si vreau sa fiu sigura ca investesc in ceva ce o sa imi placa, chiar daca acel ceva poarta numele Chanel. Dupa atatia ani de diverse experimente, chiar si cu branduri de renume, prefer sa fac achizitiile importante cu ceva testare prealabila si confirmare a faptului ca voi cumpara ceva ce voi si folosi. Stiti ca mereu va recomand si voua acelasi lucru, un produs oricat de performant este anuntat in presa si oricate review-uri pozitive are pe bloguri, trebuie totusi incercat putin, fiecare femeie este unica si fiecare avem propriile asteptari.

chanel-cocochanel-lelift-chanceeauvive-noiembrie2015 (7)

Toate produsele din gama Le Lift se gasesc in parfumerii si online, cu preturi incepand de la aproximativ 400 de lei.