Chanel, le monde noir et blanc

Am facut aceste poze intr-o dimineata chiar la inceput de noiembrie. Ma gandeam sa fac un articol despre ce inseamna acel chic parizian, despre ce inseamna lumea in alb si negru a la Coco Chanel, sa va spun alte lucruri despre Mademoiselle pe care le aflu citind biografia scrisa de Edmonde Charles-Roux. Totodata ma gandeam sa va povestesc primele impresii despre gama Le Lift, gama de ingrijire a tenului de la Chanel. Dar voi mai amana putin acest moment. Astazi vreau sa va spun cate ceva despre echilibrul pe care mi l-au inspirat mereu Parisul si marca Chanel.

Parisul, zona veche a orasului, Rive Droite si Rive Gauche, inseamna pentru mine cel mai vibrant loc pe care l-am vazut pana acum si totodata cel mai ordonat.  Stradutele mici au claritatea lor, cafenelele cu masutele pana pe trotuar au rostul lor, fiecare centrimetru are semnificatia lui si frumusetea lui. Gabrielle Chanel a trait sub fascinatia Parisului, locul unde si-a dorit mereu sa ajunga, unde a incercat sa fie fericita facand pe alte femei fericite prin arta ei de crea haine simple, purtabile si elegante. Cel mai celebru parfum la nivel mondial, Chanel 5 a fost solicitat  de Mademoiselle Chanel catre Ernest Beaux, parfumier renumit al epocii sale, intr-un moment de tristete, cand a aflat ca singura ei iubire adevarata nu mai exista. 80 de ingrediente secrete formeaza acest parfum si sticla a fost desenata de Mademoiselle insasi.

As vrea sa cred ca Parisul nu are nevoie de tristete pentru a da din nou atata bucurie milioanelor de oameni fascinati de un oras creat parca de un arhitect extrem de atent la detalii si obsedat de echilibru.

Am avut candva un moment unic, am vazut Parisul de sus, din avion, intr-un moment cand cerul era perfect senin, survolam chiar zona l’Ile de la Cite, Notre Dame se vedea ca si un degetar, iar ceva mai departe la Tour Eiffel parea un pion de sah. Pana si pilotul a exclamat si ne-a spus ca asemenea priveliste este extrem de rara si ne-a spus sa nu uitam niciodata acel moment. Nu l-am uitat nici pana azi. Totul parea perfect asezat pe o macheta, strazile pareau trase cu linia, un echilibru senzational cum nu am mai vazut pana astazi.

chanel-cocochanel-lelift-chanceeauvive-noiembrie2015 (6)

Chanel ca si marca mi-a transmis mereu spiritul acesta parizian, solar, echilibrat, lucruri clare, in alb si negru. E drept ca in ultima perioada nu prea am mai fost impresionata de creatiile din zona de parfumerie Chanel, insa prefer sa pastrez mereu imaginea primului Chanel 5 pe care l-am vazut si l-am mirosit, senzatia primului ruj Chanel incercat.

Imi doresc ca cele doua nume, Paris si Chanel, sa ramana mereu incluse intr-o poveste frumoasa, in care albul si negru sa mearga in paralel completandu-se si fara sa se deranjeze unul pe celalalt.

Va urma.