Cum miroase Craciunul

Cum miroase Craciunul? A vanilie? A scortisoara? A vin? A parfumul mamei pulverizat pe fular si pe manusi? A paine calda? De fapt a toate? Cred ca la ceva de genul acesta s-au gandit cei de la Fragonard cand au lansat seria Tout ce que j’aime/ Tot ce imi place. Nu este o colectie de Craciun in mod special. Insa este o colectie de arome de interior care ne amintesc lucruri placute, lucruri traite, experiente pe care le-am retrai fie si doar la nivel olfactiv.

Ma Fougasette, prajitura cu miros de portocala

De cateva zile, casa mea miroase a Fougassette. Si astazi in zona Grasse se face aceasta prajitura, de fapt un fel de turta cu aroma de portocale care se mananca ca si gustare, nu neaparat ca si desert. Fougassette este versiunea aromata a acelei fougasse, un fel de paine turtita si cu gauri care se mananca in special in Nisa. In Grasse, fiind atatea ateliere de produs aroma de portocala, probabil intr-o zi cineva a zis de ce sa nu infuzeze paine cu putina aroma de portocal sau de flori de portocal.

Cei de la Fragonard ne ofera sansa de a ne amagi un pic mirosind o fougassette si imaginandu-ne si gustul. Un amestec de miere, de aluat cald, de apa de floare de portocal, un pic de lamaie sau de portocala. Exista si lumanare parfumata, intr-un mic vas ceramic superb, care se imbiba si el treptat de aroma dulce-aromata. Insa imi place mult acest diffuseur pe care il plimb prin casa, il uit pe hol, il mai plimb prin camera de zi ca in felul acesta sa las dara de prajitura simpla si aromata peste tot.

Arome de casa Fragonard

In perioada Craciunului, mai mult ca oricand, aromele de casa sunt cautate si parca nici o lumanare nu aduce aroma perfecta. La Fragonard cred ne putem pune punct cautarii si ne putem incanta nasul de atata miros cu gust.

In Adda Shop veti gasi produsele Fragonard, si online, dar si in magazinul fizic din Calea 13 Septembrie nr. 206D.