Fara titlu (9)

Au trecut cateva luni bune de la cel mai recent articol fara titlu. Cei care ma citesc de ceva vreme, stiu ca uneori scriu articole de acest gen, in care nu fac review-uri de produse, nu va povestesc despre cea mai recenta colectie Guerlain, ci va povestesc ce imi vine si dezvalui sentimente, trairi din acel moment.

In primul rand, v-am scris recent despre testarea pe animale, despre asta ma scriam si prin aprilie, sunt un pic dezgustata si terifiata in acelasi timp. L’Oreal declara recent ca ei fac acum teste doar pe o piele artificiala, reconstruita in laborator, insa sunt inca produse si marci ale grupului l’Oreal pentru care se folosesc ingrediente testate pe animale. Din pacate, grupul l’Oreal, care in timp a tot achizitionat diverse marci si companii de cosmetice, este campion la capitolul testari pe animale. Si nu numai ei, MAC Cosmetics este un alt grup renumit care isi fabrica produsele plecand de la teste pe animale.

Pe blogul meu generalist am scris recent de ce nu sunt glamour si de ce nu am nici o legatura cu aceste concepte frumos desenate din taste si goale tot din taste. Am o reticenta catre tot ce este exacerbat, catre aceasta cultura de instagram cu filtre care face pe oricine sa arate ireal.

Astazi o sa va vorbesc despre nesimtire. Fara filtre, dar cu bun simt.

Sa incepem de la definitie.

NESIMȚÍRE s. f. 1. Pierdere a cunoștinței; leșin. 2. Lipsă de bun-simț; purtare a celui nesimțit2 (1). 3. Indiferență, răceală; lipsă de sensibilitate. – Pref. ne-+ simțire.

Sursa: DEX ’09 (2009)

 Sensul primar al acestui cuvant pleaca din zona medicala, sa spun asa. Sensul secundar e si cel mai popular, cel mai cunoscut, desi e bine prelungita semantica cu sensul nr. 3. Lipsa de bun simt combinata cu indiferenta si lipsa de sensibilitate duce spre o atitudine neplacuta, iritanta si derutanta chiar si pentru cel care o manifesta, nu doar pe cel caruia ii este “servita”. Cel care emite nesimtirea se considera initial mirabolant, insa in interiorul lui incep furtuni care intr-o zi il vor trezi, depinde cand si cum. Cred ca fiecare va confruntati cu diverse forme de nesimtire de la punctul 2 si de la punctul 3. De multe ori imi pun intrebarea cum sa tratez pe cei care emana si demonstreaza nesimtirea prin diverse gesturi sau prin absenta lor. Cei intelepti spun sa treci peste, sa privesti mai departe si sa uiti cat mai repede de cei care iti arata nesimtire, indiferenta si lipsa de tact. As spune ca este firesc sa spui un NU celor care te trateaza cu nesimtire. Sa le raspunzi cu aceeasi moneda este ca si cum ai intra in jocul lor.

tumblr_mu0tcfILiN1qztsrto1_540

Cazuri de nesimtire si cum reactionez eu:

Oameni care nu imi raspund de 3 ori la buna ziua. Nu ii mai salut, nici nu ii mai vad.

Oameni care nu raspund la un email, intr-o corespondenta care dureaza de ceva vreme. Ii trec in spam. Severele de email sunt destul de amabile sa le si stearga automat dupa ceva vreme.

Oameni care se fac ca uita. Ii uit si eu.

Oameni care uita sa spuna multumesc. Nu le mai dau sansa niciodata sa imi spuna multumesc.

Cam atat am avut de spus.

Asta e putin, nesimtirea insa poate duce si la crime, de la crime in plan emotional, la atrocitati in plan material.

4e18777527dba796b6890ef40f982e13