Fast Beauty, Fast Food

Fast Beauty si Fast Food ar parea doua chestii diferite. Totusi, in esenta, sunt lucruri asa asemanatoare si asa chinuitoare. as spune. Pe mine ma oboseste ideea de makeup rapid, skincare rapid, totul repede si totul realizat cu scopul de a economisi timp. Daca pe tema Fast Food sunt deja tone de articole si studii care ne spun consecintele si tot nu ne lecuim, pe tema Fast Beauty mai putin. Inca si industria de cosmetice se grabeste sa scoata pe piata produse cu efect rapid, instant chiar, multifunctionale, produse struto-camile. Am sa enumar cateva produse care deja tin topul preferintelor si topurilor de vanzari. Am sa spun si cam ce efect lent au, adica in timp, si de ce sunt de folosit doar de urgenta.

Servetelele demachiante par a face tot ce ar trebui sa faca un ritual de demachiere corect. Servetelele pot fi de ajutor de retus, de preluat poate parti ale machiajului care par mai rezistente sau cu mai mult balast, insa nu le recomand pe termen lung si nu zi de zi. Le poti lua la tine in bagaj pentru un weekend la munte sau la mare, dar nu ar fi indicat sa le folosesti zi de zi. Servetelele demachiante sterg superficial machiajul. Totodata te incurajeaza sa freci fata in exces, taman ce nu ai nevoie. Asa ca renuntati sa credeti in acele reclame unde vezi un chip luminos si minunat iesind dupa o mozoleala intensa cu niste servetele demachiante.

BB cream pe post si de zi crema de zi si de SPF. BB cream-ul a fost creat ca si “blemish balm”, insa a devenit in zona de mass market si nu numai, un produs mai mult de corectare cromatica. Sunt extrem de putine BB cream care chiar si aduc alinare unui ten sau o hidratare menita sa inlocuiasca crema de zi. Nici pe partea de SPF nu sunt mereu cele mai reusite solutii. Ok de folosit un BB cream pe post de fond de ten de zi cu zi, dar nu va bazati sa va ofere si beneficiile unei creme de zi. Chiar daca pe ambalaj sau in reclama spune ca poate fi folosit doar el si atat.

Sampoanele 2 in 1. Bon, sa ne lamurim, samponul sampon curata si balsamul hidrateaza. Un sampon bun ar hidrata si el un pic, dar e bine sa il lasam sa isi faca treaba de a curata, nu sa il incarcam cu tot felul de alte lucruri. Samponul de tip 2 in 1 poate merge folosit tot asa in viteza. Dar nu investiti in asa ceva pe termen lung.

Masca care este si cleanser si produs de exfoliere. Hm, interesanta stiinta asta a frumusetii. Sa faci atatea doar cu o emulsie, niste granule si un pic de parfum? O, da, si cu multa comunicare care induce consumatorul in confuzie. Sunt pe piata niste masti dedicate tenului gras si acneic, practi cel ce creeaza cele mai multe probleme. Si aceste produse promit sa le faca pe toate. Mai ales cu un ten acneic nu ne jucam cu strutocamile, ci alegem produse adecvate si care macar sa nu faca mai mult rau.

Fast beauty are acelasi efect asupra tenului cum il au si produsele alimentare de tip fast food. Asa cum nu te duci sa mananci la fast food cand vrei sa ai grija de sanatate, tot asa nu vei alege servetele demachiante zi de zi sau sampon 2 in 1.