Happy Monday (23)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana.  E prima zi de luni  din acest an si va spun ca deja am mintea in 7 parti. Nu stiu ce sa fac mai intai. Am mailuri deschise, documente pe care trebuie sa le parcurg, raspunsuri de dat si bineinteles vreau sa scriu despre happy monday.

Ziua de azi continua o dilema pe care o am de cel putin un an de zile. Incerc sa renunt la consumerism, in special pe zona de beauty si totodata sa delimitez ce este consumerism si ce este pasiune. Sunt si ocazii cand cumpar lucruri doar de curiozitate, impinsa de buzz-ul din online sau de curiozitatea mea fata de o marca anume, dar in majoritatea ocaziilor cumpar lucruri care imi plac mult si fac parte din pasiunea mea. La inceput de an am intrat doar in DM pentru ca sunt in schimbare de abordare spalat pe par. Nu mai suport sampoanele profesionale, nici nu mai vorbesc de cele de supermarket. Si am vazut ca, desi am incercat testere dintr-o gramada de produse, nu am fost tentata sa iau nimic decat strict ce ma interesa. Adica un sampon ce mi s-a parut mai soft.

Ma pregatesc sa fac un total declutter in dulapurile mele de cosmetice. Am inceput cu un raft mare in debara si o noptiera cu multe sertare doldora de cosmetice cand nu aveam blog. Dupa un an de blog, am transferat totul intr-un dulapior, apoi un dulap mare, acum am un dulap, un corp cu sertare si o cutie mare care sta sub birou. Saptamanal press kit-urile fac blocaj in jurul biroului meu, doar in decembrie am aruncat 3 saci de ambalaje din press kit-uri. Nu am inteles niciodata de ce pentru a trimie o crema de fata companiile pun o cutie in care ar intra un bax, doar pentru ca mai pun o sacosica si alte mici detalii pe langa acea crema. Produsele pentru ten gras si produsele de make-up care nu mi se potrivesc au tot plecat spre prietene, in concursuri am pus si din produsele care imi plac, dar pe care nu am timp sa le mai folosesc. Stiu ca din afara par un fel de mataiala-alintatura, dar in ultimul an incep sa simt asta ca pe o corvoada si ca pe o incalecare asa nedorita. Azi e prima zi de luni cand am si eu ordine si mai liber pe langa birou si e asa de bine.

 

Ce am facut in ultimele luni spre a crea acest spatiu liber si datator de bucurie energizanta:

Am dat unsubscribe la o gramada de newslettere, inclusiv de beauty.

Am aruncat haine pe care sigur nu le mai purtam.

Am aruncat reviste vechi care desi imi placeau, erau deja prea multe.

Am auncat tot felul de chestii de decor, dragute, dar care imi umpleau spatiul aiurea.

Am facut curat in fisierele pe computer.

Am facut curat si in lista de prieteni pe Facebook.

Ma gandeam cum as putea face curat si in nebunia aceasta de produse care vin de la companii si care uneori ma copleseste si ma oboseste. Da, ar fi minunat sa vina doar ce pot folosi si ce imi place. Dar 80-90% sunt balast pentru mine.

Gandul de azi: curatenie! Dar curatenie pe bune, adica spatiu liber. I need space! Spatiul liber da o stare de bine si energizeaza.