Happy Monday (32)

Happy Monday sau Lunea fericita e deja o tematica binecunoscuta aici, pe blog. Imi place sa va vorbesc de ziua de luni pentru ca mie imi place ziua asta. Nu as vrea sa sar peste weekend-ul care a trecut pentru ca ar putea dinamita sau energiza aceasta zi de luni. Vineri a fost 8 Martie, iar apoi weekend-ul a cam fost sub acest semn. Atata incarcatura de emotii si mesaje publicitare in atmosfera. Cred ca pe undeva lumea a uitat ce sarbatoreste de fapt. O ascultam pe Dana de la Nas de Nas, apoi pe Nicoleta Stanciuca, pe Youtube, si am vazut ca nu sunt singura un pic sufocata de atata feminism prost inteles. Nu ca as fi crezut ca sunt singura, dar oricum, noi cele care nu ne dam cu feminismul de pamant suntem mai putin vocale si minoritare oarecum.

Imi aduc aminte de un articol rautacios facut de Zoso la adresa mea si imi aduc aminte de acolo de comentariile cu bun simt ale unor gagici cu o gandire sanatoasa si reactia lui: ,,Mars la cratita”. Cam asta vrea societatea asta de la noi si trist e ca femeile incurajeaza asta. Se vor victime trimise la cratita, cu creierul amortizat si bagat in sertarul cu chiloti.

Ii povesteam cuiva de o oferta primita de la o clinica privata sa imi fac niste modificari post-sarcina. Ca na. e obligatoriu ca dupa sarcina sa fiu ca si o maculatura cazuta intr-o balta si sa vina un chirurg sa ma faca la loc. Daca va uitati in peisajul monden, cam asta e mesajul. Ii faci copii, el apoi scoate cardul si iti plateste niste operatii sa te faci mai apetisanta decat amanta si sa ii reprezinti in societate orgoliul. Si din pacate, modelul acesta este luat si replicat in diverse forme. Si oh, da, sarcina te-a facut diforma si grasa, ca inainte erai de fapt balerina la Opera Romana si sacrificiul suprem de a face un copil ca sa devii si tu demna de 8 Martie te-a adus asa.

Cred ca multe tinere femei trebuie sa aiba o mare rezistenta psihica sa treaca de acest bombardament de imagine si sa gaseasca un motiv ca lunea dimineata sa se uite in oglinda si sa fie impacate cu ele.

Gandul de astazi: femeia asta esti tu si de ea trebuie sa ai grija. Sau daca esti un cititor barbat, realizeaza ca femeile care inca nu s-au gasit pe ele vor avea o mare dificultate sa stie ce vor de la tine.